Догори
Дати відгук

Зір, як у снайпера: проста вправа, яка дозволить «прокачати» очі

Багато снайперів і льотчиків мають зір 200 % — ось у чому секрет.

1 хв на прочитання12 Жовтня 2023, 07:34
Поділитись:

У другий четвер жовтня Всесвітній день зору. У багатьох країнах світу зараз відбувається справжня епідемія короткозорості (міопії). Окуляри — чи контактні лінзи, якщо людина не хоче афішувати свої проблеми з зором — стали звичним атрибутом ледь не для половини населення деяких країн. А проте є люди, які навіть у наш час мають гострий зір. Наприклад, чому багато снайперів і льотчиків мають зір 200 %? Вони дуже багато дивляться в далечінь і періодично переводять погляд зблизька: на панель приладів або гвинтівку, пояснює Михайло Куликов — блогер, який популяризує природні методи відновлення зору.

Він розповідає про просту вправу, яка імітує таку діяльність.

1) Вам потрібно два об'єкти, розташовані на великій відстані між собою (щонайменше 5 м), наприклад, ваш палець і будинок десь далеко.

2) Ви кілька секунд дивіться спочатку на кінчик вашого пальця, а потім на віддалений об'єкт, розташований за ним.

3) Повторюємо так доти, доки не відчуємо втому в очах.

Можна модифікувати: дивитися в далечінь на різні об'єкти, додати об'єкт на середній дистанції (3-5 м), наклеїти на вікні цятку для зручності тощо. Ще краще виконувати вправу протягом дня: йдете вулицею — подивилися кудись у далечінь, потім поблизу і т.д.

«Загалом, друзі, розглядайте цей світ, вникайте в його деталі, використовуйте ваш зір на всю котушку, інакше навіщо він вам?» — закликає Михайло Куликов.

Також ми писали про маловідому вправу для відновлення зору.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.