Догори
Дати відгук

Життя в олімпійському ГУЛАГу: спортсмени скаржаться на пекельні умови

Десятки людей фактично ув'язнені з COVID-19, і це не єдина проблема Олімпіади.

4 хв на прочитання08 Лютого 2022, 18:15
Cпортсмени з позитивним тестом на COVID-19 направляються до ізолятору (на фото) Cпортсмени з позитивним тестом на COVID-19 направляються до ізолятору (на фото)
Поділитись:

Пекін вживає суворих карантинних заходів, аби провести безпечну Олімпіаду у розпал пандемії. Деякі ЗМІ говорять, що китайці "відсікають конкурентів та їхні команди, проводячи тести на COVID-19 щодня, а кожного, хто дасть позитивний результат, ізолюють". Так, Daily Mail повідомляє про "жахливі умови в ізоляторі".

Російська біатлоністка Валерія Васнєцова стверджує, що п’ять днів поспіль їй подавали одну й ту саму неїстівну страву тричі на день — і вона була настільки виснажена, що «кістки стирчали».

Російська біатлоністка Валерія Васнєцова видалила свій пост в Instagram, в якому показана їжа, яку, як вона стверджує, китайські олімпійські офіційні особи давали їй їсти тричі на день протягом трьох днів поспіль під час ізоляції

 

Вона розповіла, що протягом однієї «ночі жаху» чиновники витягли її з ліжка о 3-й ранку, щоб відвезти назад в "олімпійське селище", адже, за їхніми словами, виявилось, що COVID-19 у Валерії немає. Проте пізніше організатори Ігор заявили, що зробили помилку, і відправили спортсменку на карантин вдруге.

Відповідно до суворих правил Китаю, люди можуть вийти з ізоляції лише після отримання двох негативних результатів ПЛР-тестів, зроблених з інтервалом у 24 години.

Однак ВООЗ застерігає від використання ПЛР-тестів для визначення періодів ізоляції, оскільки деякі люди можуть продовжувати отримувати позитивні результати через надчутливі тести протягом тижнів після зараження, оскільки невеликі сліди вірусу залишаються в їхніх організмах.

Наталія Малішевська, польська фігуристка, розповіла, що її неодноразово переводили на карантин і виводили з нього протягом кількох днів через суперечливі результати тесту на COVID-19.

Малішевська розповіла, що рано вранці в суботу її вивезли з ізолятора на машині швидкої допомоги.

«Опівночі мені сказали, що я можу вийти, а через п’ять хвилин — що ні. Вони сказали мені: є так багато політичних речей, які ви не зрозумієте. Це Китай», — розповіла вона.

Вона сказала, що у неї знову був позитивний результат, але все ж їй сказали, що їй дозволили тренуватися до вечірніх забігів на дистанції 500 м — дисципліни, в якій вона займає третє місце в світі.

«Тоді я отримала повідомлення за півгодини до того, як збиралася розігрітися, що ніби організація зробила помилку, і я не можу змагатися, тому що я небезпечна для людей», — говорить спортсменка.

Вона сказала, що в суботу ввечері знову пройшла тест, а наступного ранку отримала негативний результат.

«Нарешті о 3-й ранку мене відпускають з ізолятора... та ніч була жахом. Я спала в одязі, боячись, що хтось миттєво поверне мене на ізоляцію. Я лише трохи подивилася крізь штори. Збираюся на каток, виходжу! Я розпаковую одяг, вішаю у роздягальні... і "раптом" вони розуміють, що були неправі! Вони не повинні були випускати мене з карцеру! Я — загроза! Я не можу змагатися. Я маю повернутися в ізолятор якомога швидше. Я не розумію. Я вже ні в що не вірю. Ні в тести. Ні в Ігри», — написала спортсменка у довгому гнівному пості в соціальних мережах після того, як нарешті звільнилася з ізоляції.

Окрім того, спортсмени скаржилися на умови під час змагань.

Андерс Бістром, голова шведської команди, закликав розпочати лижні змагання раніше по часу після того, як одна з його спортсменок, Фріда Карлссон, настільки змерзла, що почувалася знесиленою та майже впала в кінці недільного скіатлону.

Бістром скаржився, що, незважаючи на те, що температура була небезпечно холодною, -13 °C, захід дозволили продовжити, перш ніж урахували похолодання від вітру, що створило несприятливі умови для спортсменів.

У правилах Зимових Олімпійських ігор зазначено, що заходи має бути скасовано, якщо температура опуститься нижче -20 °C, але про холод від вітру, через який мороз сприймається дужчим, нічого не зазначено.

«Скіатлон розпочався о 16.00, і Фріда Карлссон була повністю знесилена холодом. Погано, що спринт починається ще пізніше», – сказав він.

Тим часом тренер збірної Німеччини Крістіан Швайгер скаржився на те, що для спортсменів немає гарячої їжі.

«Я очікував, що Олімпійський комітет може забезпечити гаряче харчування. Є лише чіпси, трохи горіхів, шоколад і нічого більше», — сказав він.

Ми вже розповідали про прикрощі Олімпіади: позитивний тест на коронавірус отримав фігурист Іван Шмуратко.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитаннягодина тому
Смачний чизкейк Рецепт приготування Смачний десерт
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитання2 години тому
Мінагрополітики Врожай зернових Прогноз
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитання2 години тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання3 години тому
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитання4 години тому
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Дикі рослини, які варто включити до меню: рецепти популярних салатів
7 хв на прочитання11 годин тому
Лілійник — невибагливий, проте дуже привабливий елемент садового ландшафту (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому