Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Жінки вважають чоловіків, які займаються хатнім господарством, більш сексуальними — дослідження

Жінки вважають чоловіків, які займаються хатнім господарством, більш сексуальними — дослідження

Науковці виявили зв'язок між прибиранням і сексуальним бажанням.

2 хв на прочитання27 Травня 2023, 12:52
Поділитись:

Чоловікам, які хочуть пожвавити своє сексуальне життя, слід частіше займатися домашніми справами. Такого висновку дійшли австралійські науковці з Технологічного університету Свінберна в Мельбурні. Результати їхнього дослідження опублікувала газета Daily Mail.

Дослідники опитали близько 300 жінок, які перебувають у стосунках, про їхнє сексуальне життя і про те, хто найбільше виконує хатню роботу.

Результати показують, що у випадках, коли хатні обов'язки розподілялися порівну, жінки відчували більше задоволення від стосунків і, своєю чергою, сексуальне бажання. У тих же парах, де жінки беруть всю хатню роботу по дому, потяг до партнера набагато нижчий.

При цьому, як стверджують науковці, важливим є не тільки те, хто частіше миє посуд і пере, а й рівномірний розподіл «розумового навантаження». Мається на увазі вміння планувати й організовувати хатню роботу. Дослідники вказують, що чоловікові часто властиво розглядати свою партнерку як менеджера всіх домашніх справ. Це означає, що «вона повинна знати, що і коли потрібно робити».

«У результаті навіть коли чоловіки роблять свій внесок у фізичне навантаження (виконання деяких домашніх справ), розумове навантаження (планування й організація виконання цих справ) може повністю лежати на жінці», — пояснили науковці.

Автори також зазначили, що попередні дослідження вже показали, що жінки виконують набагато більше хатньої роботи та доглядають за дітьми, ніж їхні партнери-чоловіки. За їх словами, ця тенденція посилилася під час пандемії коронавірусу, внаслідок чого жінки почуваються «виснаженими» і хочуть більше підтримки від своїх партнерів.

Також ми писали, що у непевні часи жінок приваблюють чоловіки з суворішими рисами обличчя, а чоловіків ніжніші жінки — дослідження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.