Догори
Дати відгук

Жінку зґвалтували у віртуальному всесвіті

Тепер з’ясовують, наскільки реальним може бути покарання за такий злочин.

3 хв на прочитання03 Лютого 2022, 14:11
Насильство Насильство
Поділитись:

Жінка з Великобританії написала у своєму блозі, що її було зґвалтовано у віртуальній грі Horizon Worlds, розробленій компанією Meta, раніше відомою як Facebook. Про інцидент розповідає USA TODAY.

«Протягом 60 секунд після приєднання я зазнала вербальних і сексуальних домагань — 3-4 чоловічі аватари, з чоловічими голосами, фактично вчинили групове зґвалтування мого аватара», — написала Ніна Джейн Патель, віце-президент технологічної компанії Metaverse Research.

Вона спостерігала, як її аватар зазнав сексуального насильства з боку кількох аватарів-чоловіків, які фотографували та надсилали їй коментарі на кшталт «не вдавай, що тобі це не сподобалося».

Ніна Джейн Патель розповідає, що після свого першого допису у блозі отримала коментарі, де називали її повідомлення «жалюгідним вимаганням уваги» та закликали її не вибирати жіночий аватар наступного разу. Інші ж читачі поставили питання про те, чи справді травма у віртуальному світі викликає занепокоєння.

У відповідь Патель цитує дослідження 2009 року опубліковане в журналі Communication Research, яке вивчає «ефект Протея». Вчені виявили, що люди ґрунтують свою соціальну поведінку на привабливості свого аватара, як у режимі онлайн, так і офлайн.

Гравці з вищими та привабливішими аватарами зазвичай краще виступали в іграх, а потім більш агресивно вели поводилися в особистій взаємодії.

Але зв’язок між насильницькими відеоіграми та насильницькою поведінкою за кадром був поставлений під сумнів. Американська психологічна асоціація оприлюднила заяву про те, що станом на березень 2020 року «недостатньо доказів» причинно-наслідкового зв’язку.

Протягом багатьох років ця тема широко обговорювалася та вивчалася. Деякі лонгітюдні дослідження демонструють кореляцію між насильницькими відеоіграми та ознаками агресії у дітей. Деякі інші дослідження заперечують це.

Патель зазначає, що агресія щодо її аватару шокувала та образила її.

Джозеф Джонс, президент Bosco Legal Services, агентства розслідувань, що спеціалізується на кібер- та соціальних мережах, каже, що навряд чи Патель має серйозні юридичні аргументи щодо сексуальних домагань, але визнає, що домагання в метавсесвіті є новим викликом.

Він каже, що справа буде залежати від кількох факторів, таких як конкретні коментарі, які зробили люди, і чи розкриває її аватар будь-яку ідентифікаційну інформацію, наприклад, її ім’я. Враховуючи те, що у неї не так багато прихильників, каже Джонс, малоймовірно, що вона зможе подати до суду за наклеп, але вона могла б подати клопотання про цивільний заборонний припис, щоб запобігти повторенню цього.

Але навіть це проблематично, каже Джонс, тому що аватари-чоловіки можуть бути анонімними, і їх важко відстежити.

«Вам буде важко, я б сказав, майже неможливо, знайти правоохоронний орган, який законно готовий допомогти з приводу переслідувань в Інтернеті, навіть якщо в них є кримінальна складова», — каже Джонс.

Також ми писали про стрілянину в центрі Києва, що відомо про мотиви та потерпілого.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Пандемія Поширення пташиного грипу H5N1 Хвороби
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання43 хвилини тому
Фото ілюстративне
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання8 годин тому
Підвищують тиск Шкідливі напої Артеріальний тиск
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання8 годин тому
Закарпатські медики дорогою до лікарні запустили серце пацієнту
2 хв на прочитанняВчора
Порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій оновлено - МОЗ
1 хв на прочитанняВчора
4 корисні звички щоб зменшити ризик розвитку раку і хвороб серця
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора