Догори
Дати відгук

Жінка в США померла від того, що випила забагато води у спеку

Люди можуть помирати від інтоксикації водою в різних випадках.

2 хв на прочитання05 Серпня 2023, 15:46
Фото: Filter.ua Фото: Filter.ua
Поділитись:

35-річна американка Ешлі Саммерс померла після того, як швидко випила занадто багато води. Про це розповідає The Independent.

У повідомленні йдеться, що 4 липня жінка сказала оточуючим, що відчуває зневоднення та запаморочення. Випивши кілька пляшок води за короткий проміжок часу, вона пішла додому, де втратила свідомість.

Родина терміново доставила її до лікарні, але вона так і не прийшла до тями.

«Це зустрічається відносно рідко. Нас хвилює вживання занадто великої кількості води за короткий проміжок часу. Ваші нирки справді можуть очищати лише близько літра води на годину», — сказав лікар Алок Харвані.

Лікар сказав, що, проводячи багато часу на вулиці в жарку погоду, варто продовжувати їсти або пити речі, що містять електроліти (наприклад, фрукти) на додачу до звичайної води, допомагаючи підтримувати баланс води та натрію в крові.

Харвані наголошує, що якщо ви починаєте почуватися дуже втомленим, відчувати легкий головний біль або просто погане самопочуття, це можуть бути ранні ознаки водної інтоксикації.

Смертні випадки від отруєння водою траплялися й раніше.

За даними Scientific American, люди помирали від цього стану в різних випадках: від радіостанційного конкурсу пиття води в ефірі до ритуалу братства в Каліфорнійському університеті, коли студента змушували пити велику кількість води між раундами відтискань.

Відвідувачі клубів, особливо ті, хто вживає такі наркотики, як МДМА, можуть бути сприйнятливими до цього стану, оскільки вони рясно потіють і відновлюють воду водою протягом годин танців.

Також ми розповідали, що літо — пора пити воду: як це правильно робити, щоб отримати користь для здоров’я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.