Згоріло жовтим полум'ям: у Львові спалили тонну героїну

1 хв на прочитання14 Серпня 2024, 12:10
Фото: СБУ

У Львові правоохоронці спалили тонну контрабандного героїну вартістю 2.3 млрд грн.

Львівські спецслужби спалили понад одну тонну героїну, який ще в січні 2021 року конфіскували у контрабандистів. За цінами чорного ринку на момент виявлення "вантажу" його вартість становила більше 2,3 мільярдів гривень. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

2 роки тому Служба безпеки провела тривалу багатоходову спецоперацію та задокументувала протиправну діяльність транснаціонального організованого злочинного угруповання. Тоді оперативники спецслужби затримали у Львові чотирьох фігурантів - одного з організаторів наркотрафіку та трьох іноземців, які фасували наркотики в орендованих складських приміщеннях. У результаті слідчих дій правоохоронці виявили у наркоділків 1035 кг героїну підготовленого для транспортування.

Відомо, що четверо громадян Туреччини організували масштабну схему контрабандного переміщення наркотиків з Пакистану, транзитом через Україну, до країн Європейського Союзу.

Вантаж із наркотиками загальною масою понад одну тисячу кілограм доставили у морський порт Одещини. Для безперешкодного перетину кордонів вони замаскували наркотики у мішки з рисом. Потім його перевезли до Львова, де фасували у меншу тару.

Ліквідація наркотичних речовин відбувалась після вироку Залізничного суду міста Львова.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: