Догори
Дати відгук

Зеленський заявив, що на енергомодернізацію Україні потрібно 300 мільярдів гривень

Програма передбачає заміну мереж у всій країні.

1 хв на прочитання12 Жовтня 2021, 15:00
Фото: Укрінформ Фото: Укрінформ
Поділитись:

В Україні розроблена детальна програма енергомодернізації, на впровадження якої потрібно залучити приблизно 300 млрд гривень. Про це президент Володимир Зеленський заявив  під час спільної пресконференції з президентами Європейської ради Шарлем Мішелем і Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйен за результатами 23-го саміту Україна-ЄС, повідомляє Укрінформ.

«У нас є велика програма з енергозбереження і це стосується не тільки утеплення кожного будинку. Ця програма вже детально розроблена, ми будемо обговорювати її з колегами з Євросоюзу. На цю програму України необхідно приблизно 300 млрд грн», — сказав Зеленський.

Зокрема, за його словами, програма передбачає заміну мереж у всій країні. Зеленський розраховує, що програма почне впроваджуватися вже у 2022 році.

Він підкреслив, що Україна має бути незалежною, в тому числі за рахунок розширення атомної генерації. Зеленський також наголосив на важливості збереження транзиту газу через Україну.

За його словами під час саміту обговорювалася можливість застосування Третього енергопакету ЄС до трубопроводу «Північний потік — 2».

Нагадаємо, що уряд схвалив цілі кліматичної політики України до 2030 року.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.