Догори
Дати відгук

Зеленський підписав закон про медичну реабілітацію травмованих людей

Документ запроваджує функціонування сучасної системи реабілітації у сфері охорони здоров’я

1 хв на прочитання28 Грудня 2020, 20:33
Поділитись:

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я" № 1053-ІХ, який парламент ухвалив третього грудня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

“Документ запроваджує функціонування сучасної системи "реабілітації у сфері охорони здоров’я" (health-related rehabilitation), тобто надання якісної реабілітаційної допомоги безпосередньо в закладах охорони здоров’я із самого початку захворювання або травми”, - йдеться в повідомленні.

В ОП зазначають, що Закон описує реабілітаційну допомогу до етапу настання стійкого обмеження життєдіяльності, тобто до проведення медико-соціальної експертизи та отримання особою статусу особи з інвалідністю. Документ визначає правові, організаційні та економічні засади проведення реабілітації осіб з обмеженнями повсякденного функціонування у сфері охорони здоров’я.

“Зокрема, в законі визначаються принципи здійснення реабілітації громадян України, дається визначення системи реабілітації та її складових, зокрема суб’єктів реабілітації, якими є особи, котрі потребують реабілітації, а також їхні законні представники; члени сімей осіб, які потребують реабілітації; фахівці реабілітації; мультидисциплінарні реабілітаційні команди; реабілітаційні заклади, відділення, підрозділи; громадські об’єднання осіб з обмеженнями життєдіяльності, осіб з інвалідністю та фахівців з реабілітації; органи професійного самоврядування фахівців з реабілітації; суб’єкти, які здійснюють кадрове та наукове забезпечення системи реабілітації”, - зазначили в Зеленського.

Нагадаємо, лікарі назвали 5 продуктів, які зміцнюють імунітет взимку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost