Догори
Дати відгук

Зеленський «дав завдання» виплатити медикам страховки

2 хв на прочитання15 Червня 2020, 14:03
Поділитись:

Президент України Володимир Зеленський дав уряду завдання якнайшвидше виплатити страховки медикам, постраждалим від COVID-19. Про це повідомляє прес-служба президента.

«Я вже піднімав питання страхових виплат медикам, постраждалим у боротьбі з коронавірусом. Був час на бюрократію, тепер час виплачувати допомогу. Кабмін має зробити це якнайшвидше», – заявив Зеленський на традиційній нараді з представниками уряду.

Президент, при цьому, сам нагадав, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт, згідно з яким у разі смерті працівника державного або комунального закладу охорони здоров'я внаслідок інфікування коронавірусною хворобою такий працівник прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця. Закони України працюють і без нагадувань президента, а отже ніякої потреби у його спеціальних «завданнях» начебто немає.


Згідно з законом, медики, які заразилися коронавірусом під час виконання професійних обов’язків і через це протягом року їм було встановлено групу інвалідності, залежно від ступеня втрати працездатності будуть застраховані на суму не менше 300 прожиткових мінімумів. Нині це 608 тисяч 100 гривень. У разі смерті медичного працівника від коронавірусу його сім’я отримає допомогу в розмірі 750 прожиткових мінімумів, що сьогодні становить 1 млн 520 тис. 250 грн.


У відповідь урядовці повідомили, що документи, необхідні для страхових виплат, звісно ж, були підготовлені і всі виплати почнуться найближчим часом.

Нагадаємо, схожу історію можна було спостерігати і з виплатами коронавірусних надбавок. Про них говорилося ще з початку березня, відколи в Україні запровадили карантин і почали боротися з коронавірусом. Після кількох місяців розмов, виявилось, що обіцянки залишились обіцянками. Наприклад вінницькі медики отримали аж 86 коп. доплати. Уряду довелось обіцяти, що тепер надбавки виплатять за два місяці разом. А потім пройшов ще тиждень і Президент Зеленський заявив, що надбавки не виплачуються через юридичну колізію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost