Догори
Дати відгук

86 коп. доплати: вінницькі медики вимагають обіцяних надбавок за COVID-19

Обурені працівники райлікарні влаштували акцію протесту

2 хв на прочитання04 Травня 2020, 18:02
Фото 33kanal.com/Олексій Бойко Фото 33kanal.com/Олексій Бойко
Поділитись:

Весь колектив районної Вінницької лікарні сьогодні вийшов на акцію протесту проти обману центральної влади щодо надбавок для медиків за роботу із коронавірусними пацієнтами. Про це повідомив 33kanal.com.

Біля коронавірусних пацієнтів залишились лише 10 медсестер та два лікарі. Решта вийшли під лікарні та влаштували гучний протест у масках. Працівники вимагали від головного лікаря та керівництва Вінницької РДА виконання обіцянок Президента Зеленського та міністра охорони здоров’я.

– Ми не втекли із цієї «передової»! Не сховалися у відпустки чи на лікарняні! Покинули своїх дітей, чоловіків та батьків і живемо заради порятунку пацієнтів фактично у лікарні. А нам за квітень кинули на картки по 86 копійок доплати до звичайної ставки. А лікарям по 1,68 грн.! Це як? Чи пообіцяли в Києві та забули?, – обурювалися медики, які приймають хворих на коронавірус з усієї області.

Чому медики залишилися без доплат за боротьбу не передовій епідемії, та чи розрахуються з ними у повному обсязі, GreenPost розповів Олександр Кривов'яз, головний лікар Вінницької центральної райлікарні.

"30 числа ми отримали гроші від Нацслужби здоров'я за квітень місяць - 4 млн 200 тисяч гривень на всі наші затрати. Нам цих грошей хватило, щоб виплатити зарплату та надбавки... Ми давали 300% надбавки коронавірусної та ще 15% місцевої, користуючись старими законами, за яким усі доплати розраховуються від розміру окладу, а не зарплати. В середньому оклад складає лише половину зарплати. Нам повинна прийти постанова нова від Кабміну, як конкретно має нараховуватися карантинна надбавка, й що її розмір має рахуватися не від розміру окладу, а від розміру зарплати в цілому... До ковіда санітарки отримували 4700, під час ковіда вони знов отримали 4700, то як їм не возмущатися?! Зараз облдержадміністрація виділяє 943 тисячі гривень на доплати медикам за квітень, із розрахунку не від окладу, а від зарплати. Найближчим часом вони їх отримають", - розповів головний лікар.

GreenPost надалі буде стежити за тим, чи виконає свою обіцянку місцева влада.

Медики столичної райлікарні також відмовляються працювати за 3-5 тис. грн в умовах коронавірусу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.