Вєтрова Влада1 хв на прочитання12 Вересня 2022, 18:00
Не тільки стиглі помідори підходять для маринування, зелені виходять нічим не гірші, а навіть із набагато цікавішим смаком та ароматом, з легкою пікантною ноткою, пише «Скарбничка рецептів».
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- помідори зелені, коричневі, 2 кг;
- солодкий перець, 2 шт.;
- цибуля, 1 шт;
- петрушка, кінза по пучку;
- часник, 2 голівки;
- морква, 1 велика;
- гострий перчик, 1 шт.;
- коріандр та чорний перець по 1 ч.л;
- олія соняшникова, 100 мл;
- оцет 9%, 60 мл;
- цукор, 4 ст. л;
- сіль, 2 ст.л.
Процес приготування помідорів по-корейськи на зиму
- Помідори вибираємо щільні, не пом’яті, без пошкоджень. Ріжемо на дві частини
- Морква натираємо на тертці для корейської моркви, солодкий перець ріжемо соломкою, гострий шматочками, цибулю півкільцями.
- Цибулю обсмажуємо на олії до рум’яності.
- Змішуємо помідори, моркву, цибулю, солодкий і гострий перець, тертий часник, сіль і перець, цукор, коріандр, оцет і киплячу олію. Все перемішуємо.
- Зелень дрібно нарізаємо і додаємо в салат, перемішуємо.
- Маринуємо близько 6 – 8 годин у холодильнику.
- Розкладаємо салат у банки, трохи трамбуємо та заливаємо соком, що виділився.
- Накриваємо кришками і ставимо банки в каструлю на рушник. Наливаємо воду по плечі банок.
- Стерилізуємо з моменту закипання води у каструлі 20 хвилин.
- Закручуємо кришки, банки перевертаємо і укутуємо до остигання.
- Зберігаємо консервацію у підвалі або коморі.
- Дуже незвичайні, пікантні та ароматні зелені помідори чудово підходять до різних закусок. З цієї кількості інгредієнтів виходить 3 баночки по 1 літру.