Здорове харчування: 5 простих кроків до щасливого майбутнього ваших дітей

2 хв на прочитання01 Жовтня 2024, 09:15
Зображення створене ШІ

Щоб уникнути формування шкідливих харчових звичок, важливо з дитинства привчати дітей до здорового харчування.

Відсутність здорових харчових звичок призводить до того, що значна частина дорослих в Україні харчується нераціонально, що є причиною 20% передчасних смертей у світі.

Центр громадського здоров'я МОЗ зазначає, що українці споживають у середньому лише 1,3 порції овочів і 1,5 порції фруктів на день, тоді як рекомендовано п'ять порцій кожного. При цьому сіль і цукор вживаються в надмірних кількостях: 12,6 г солі замість рекомендованих <5 г і ≥45 г цукру замість рекомендованих 25 г.

Щоб уникнути формування шкідливих харчових звичок, важливо з дитинства привчати дітей до здорового харчування. Діти, які правильно харчуються, мають менший ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету. Збалансоване харчування покращує функціонування мозку, підвищує концентрацію та допомагає краще справлятися зі стресом, а також запобігає тривожності та депресії. Здорове харчування — основа фізичного та психічного благополуччя дитини.

Центр громадського здоров'я МОЗ України разом із Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні та Національною асоціацією громадського харчування започатковує освітню ініціативу «П'ять кроків до здорового харчування», спрямовану на підвищення обізнаності учнів про важливість здорового харчування для їх фізичного та психічного розвитку.

100 шкіл стануть учасниками проєкту, який впроваджується у семи областях України (Київська, Черкаська, Херсонська, Дніпропетровська, Миколаївська, Чернівецька та Хмельницька) за підтримки обласних Центрів контролю та профілактики хвороб.

Ця освітня кампанія через веселі та інтерактивні заняття допоможе дітям дізнатися, як робити правильний вибір у їжі та вести активний спосіб життя.

Протягом двох місяців Центр громадського здоров’я ділитиметься порадами про здорове харчування і шкідливі продукти. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: