Догори
Дати відгук

Збитки підраховують: Водоканал скинув у річку воду з високим вмістом хімікатів

Державна екологічна інспекція Столичного округу зібрала всі необхідні дані

1 хв на прочитання03 Січня 2024, 20:45
Водоканал скинув у річку воду з високим вмістом хімікатів Водоканал скинув у річку воду з високим вмістом хімікатів
Поділитись:

У грудні 2023 року Державна екологічна інспекція Столичного округу провела перевірку КП «СКВИР-ВОДОКАНАЛ», яке здійснювало скид вод до річки Сквирка, притоки річки Рось.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що вода містила перевищення нормованих значень забруднюючих речовин по азоту амонійному в 78 разів, а також по інших речовинах. Це призвело до порушення екологічного стану річки та загрози для здоров’я людей.

Ця перевірка була проведена в рамках реалізації Плану дій щодо оздоровлення та відновлення р. Рось, який передбачає контроль за діяльністю суб’єктів господарювання, що можуть впливати на якість води у річці.

Державна екологічна інспекція Столичного округу зібрала всі необхідні дані для проведення розрахунку збитків, завданих довкіллю, та виставила підприємству претензію щодо їх стягнення.

Державна екологічна інспекція Столичного округу закликає всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють скиди зворотних вод до річок, дотримуватися вимог законодавства та норм екологічної безпеки, а також вживати заходів щодо зменшення впливу на водні ресурси.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.