Догори
Дати відгук

Зберегти та відновити зір у дітей можна через ігри — експерт

Правильне проведення часу — один зі способів убезпечити дитину від короткозорності.

1 хв на прочитання04 Вересня 2023, 16:46
Поділитись:

Здорові очі — це безцінний скарб, особливо у дітей, чий зір на початковому етапі життя формується і розвивається. У світі, де комп'ютери та смартфони стали невід'ємною частиною дитячого життя, збереження та підтримка зору стають надзвичайно важливим завданням.

Правильне проведення часу — один зі способів убезпечити дитину від короткозорності, розповідає Михайло Куликов — блогер, який популяризує природні методи відновлення зору.

Ігри з використанням м'яча. Будь-які ігри, в яких потрібно відстежувати рух м'яча, можуть допомогти покращити центральну фіксацію. Наприклад, теніс, футбол, волейбол чи бадмінтон. Що швидше і частіше відбувається переміщення м'яча, то краще тренується зоровий апарат.

У приміщенні можна пограти в більярд — спостереження за кінчиком кия, а потім за кулями, що розлітаються, також буде корисно для розвитку зору.

Малюнок по пам'яті. Дорослий малює візерунок на аркуші паперу. Дитина уважно розглядає його протягом 1-2 хвилин і потім намагається намалювати по пам'яті. Ця гра допомагає розвинути зорову пам'ять.

Тимчасом лікар розповів про єдино працюючий спосіб запобігання короткозорості.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.