Догори
Дати відгук

Завитки з сиру за 15 хвилин, просто та дуже смачно

Ділимо пласт із сиром на порції шириною в 3 см

2 хв на прочитання13 Листопада 2022, 17:00
Поділитись:

Страви з високим вмістом сиру можуть похвалитися багатьма корисними властивостями. Наприклад, навіть випічка з сиром не втрачає важливих для організму компонентів у вигляді кальцію та фосфору.

Особливо ці мінерали важливі для дитячого організму. Але змусити дітей їсти сир у первісному вигляді буває не просто. Щоб вирішити цю дилему, пропонуємо вам готувати пишні та ароматні сирні завитки.

Можна, звісно, ​​купити їх у магазині. Але сир і тісто в покупному вигляді будуть менш смачні та корисні, ніж домашня випічка.

Інгредієнти для сирних завитків:

  • сир – 360 г;
  • манна крупа – ст. л.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • ванільний цукор – ч. л.;
  • молоко – ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • сметана – ст. л.;
  • цукор – 80 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цедра одного лимона;
  • розпушувач – ч. л.;
  • борошно – 180 г.

Приготування сирних завитків:

В одній мисці з’єднуємо 180 г сиру, яйце, 40 г цукрового піску, ванільний цукор, сіль і лимонну цедру.

Змішуємо сипучі продукти – борошно та розпушувач. Додаємо до отриманої суміші вершкове масло, створюємо крихту – має вийти розсипчасте тісто.

У тісто кладемо раніше отриману сирну суміш, формуємо грудку тіста. Перекладаємо колобок у пакет і забираємо в холодне місце на 10 хвилин.

У цей час треба розділити друге яйце на жовток та білок. Другий компонент змішуємо із залишками сиру, цукру, а також зі сметаною та манною крупою.

Як тільки ми зробимо однорідну сирну начинку, треба вимісити тісто. Розкочуємо колобок у тонкий прямокутний пласт завтовшки не більше 4 мм.

На середину пласта викладаємо сирну начинку і витягаємо її впоперек тестової основи. Накриваємо краями начинку, вона має бути повністю прикрита тістом.

Розкочуємо пласт, притискаючи краї тіста один до одного, щоб начинка в процесі приготування не вивалилася. Некрасиві краї можна зрізати за бажанням.

Ділимо пласт із сиром на порції шириною в 3 см. З кожної смужки тіста робимо завитушку і відправляємо на деко, застелене пергаментом.

У чаші змішуємо молоко та жовток, розчином покриваємо всі завитки.

Випікаємо у духовці майбутні завитки при 180 градусах 25 хвилин.

Після випікання не забудьте посипати завитки цукровою пудрою. Ароматний десерт до вживання готовий!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
УДП суттєво покращило ефективність річкового флоту: обсяги перевезень Дунаєм зросли на 43%
УДП суттєво покращило ефективність річкового флоту: обсяги перевезень Дунаєм зросли на 43%
1 хв на прочитанняВчора
З 1 листопада Україна припиняє видачу паперових фітосанітарних сертифікатів для експорту до ЄС
З 1 листопада Україна припиняє видачу паперових фітосанітарних сертифікатів для експорту до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Україна уклала стратегічні меморандуми зі Словенією, Японією та Азербайджаном на конференції UMAC-2025
Україна уклала стратегічні меморандуми зі Словенією, Японією та Азербайджаном на конференції UMAC-2025
2 хв на прочитанняВчора
Місячний посівний календар на Листопад 2025: Сприятливі дні для роботи в саду та на городі
Місячний посівний календар на листопад 2025 року
2 хв на прочитанняВчора
Кліматичний удар по агробізнесу: у провідних провінціях Китаю гниє 30% національного врожаю кукурудзи
1 хв на прочитання26 Жовтня 2025
Чому рвуться млинці та як цього уникнути
1 хв на прочитання26 Жовтня 2025
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитання25 Жовтня 2025
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитання25 Жовтня 2025