Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Затемнення та магнітні бурі на завтра, 5 травня: метеозалежним на замітку

Затемнення та магнітні бурі на завтра, 5 травня: метеозалежним на замітку

Місяць вважається втіленням творчої енергії

2 хв на прочитання04 Травня 2023, 23:40
Поділитись:

5 травня 2023 року над Землею відбудеться місячне затемнення. Під час цього явища спостерігачі побачать, як Місяць повільно потемніє не зникаючи повністю з небосхилу.

Затемнення розпочнеться о 18:15 за київським часом та триватиме 4 години

Пік затемнення місяця можна буде побачити о 20:24, а завершиться воно о 22:32. Його побачать жителі Східної Європи, Азії, Океанії, Антарктиди, Східної та Центральної Африки.

Оскільки Місяць є символом змін та перетворень, то під час місячного затемнення можна проводити ритуали або заклинання, спрямовані виключно на зміну чи позбавлення негативних аспектів вашого життя. Можна написати список того, що ви хочете відпустити чи змінити, і спалити.

Місяць вважають потужним зарядником енергії, тому це вдалий час для заряджання кристалів. Їх просто потрібно поставити під промінь затемненого Місяця чи в місце, де можна відчути його енергію.

Ще Місяць вважається втіленням творчої енергії, тому під час затемнення можна зайнятися творчістю. Радять писати, малювати та створювати музику, займатися будь-якою формою творчості, що розбурхує почуття.

Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

У п’ятницю, 5 травня, суттєвих магнітних бур не очікується.

Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на високому рівні. За останню добу на Сонці відбулися тринадцять спалахів класу С і чотири спалахи класу М, максимальним з яких був спалах класу М7,27.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М7,27 може викликати помірний рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у п’ятницю геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху X-класу.

Сонячна активність на 5 травня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 1%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 55%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 10%
  • Кількість сонячних плям – 52.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.