Догори
Дати відгук

Запорізька АЕС стане найпотужнішою в Україні

Вона виходить на свою проєктну потужність у 6000 МВт

1 хв на прочитання23 Грудня 2020, 20:27
Поділитись:

У січні наступного року Запорізька АЕС вперше у своїй історії вийде на повну проєктну потужність 6000 МВт. Це відбудеться після завершення планового ремонту на енергоблоках ЗАЕС та завдяки введенню в експлуатацію лінії електропередачі 750 кВ від ЗАЕС до підстанції «Каховська». Про це повідомляє пресслжба «Енергоатом».

Очільник компанії Петро Котін зазначив, що "Енергоатом" завершив масштабний інвестиційний проєкт, який Компанія здійснювала спільно с НЕК «Укренерго». 23 грудня 2020 року на майданчику Запорізької АЕС запрацювала нова лінія електропередачі до підстанції «Каховська» протяжністю 186 км.

Керівник Компанії також зазначив, що на енергоблоці №5 ЗАЕС добігає кінця плановий середній ремонт, під час якого виконано регламентні та надрегламентні роботи, спрямовані на підвищення безпеки енергоблока. 

«На завершальній стадії процес продовження терміну експлуатації енергоблока. Усі заходи виконуються згідно з графіком. Тож ми впевнені, що вже у січні 2021 року на найбільшій АЕС Європи – Запорізькій – в роботі будуть всі шість енергоблоків-мільйонників», – розповів Петро Котін.

А це має велике значення не лише для підвищення надійності енергопостачання у південній частині Об’єднаної енергосистеми України, але й для майбутньої синхронізації ОЕС з європейською мережею ENTSO-E.

Нагадаємо, в "Енергоатомі" мільярдні збитки через витрати на незрозумілі цілі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.