Запіканка з вермішелі з куркою та грибами — смачна страва з простих інгредієнтів

2 хв на прочитання01 Червня 2024, 11:16
Запіканка з вермішелі з куркою та грибами — страва, проста у приготуванні, при цьому вирізняється багатим складом і неповторним смаком.

Її слід подавати теплою.

Запіканка з вермішелі з куркою та грибами — страва, проста у приготуванні, при цьому вирізняється багатим складом і неповторним смаком.

Інгредієнти:

вермішель або макарони — 300 г;

гриби — 300 г;

ріпчаста цибуля — 1 шт.;

куряче філе або курячий фарш — 0,5 кг;

олія — ​​4 ст. ложки;

сир твердий — 300 г;

молоко — 1 склянка;

яйця курячі — 3 шт.;

сіль за смаком;

перець — за смаком.

Приготування.

Цибулю ріпчасту почистити, помити. Нарізати дрібно кубиками.

Куряче філе помити, нарізати на шматочки. Пропустити через м'ясорубку.

Відсипати вермішель або макарони.

Гриби почистити, помити, нарізати на шматочки.

Розігріти сковороду. Налити олію. Викласти цибулю та гриби. Обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин.

Додати курячий фарш. Смажити все разом, помішуючи, близько 15 хвилин. Посолити та поперчити. Добре перемішати. Начинка готова.

Закип'ятити 2,5 л води. Посолити. Викласти в окріп вермішель або макарони. Додати 1 ст. ложку олії, перемішати, дати закипіти. Зменшити вогонь до середнього. Варити до готовності згідно з інструкцією (3-10 хвилин).

Готову вермішель відкинути на друшляк, промити. Дати охолонути.

Твердий сир натерти на тертці.

Увімкнути духовку. У миску викласти вермішель, додати яйця.

Потім додати молоко, сіль, перець, сир. Усе добре перемішати.

Форму для випікання змастити олією, викласти половину вермішелі чи макаронів.

Потім викласти начинку з м'яса та грибів.

На начинку викласти другу частину вермішелі чи макаронів. Форму поставити у духовку на середню полицю.

Запікати при температурі 200 °С приблизно 20-25 хвилин до золотистої скоринки. Запіканка з вермішелі з куркою та грибами готова.

Запіканку з вермішелі подавати теплою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: