Запечені баклажани з томатами та перцем — ідеальний вибір як для легкої вечері, так і для святкового столу

1 хв на прочитання29 Серпня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко»

Страву можна подавати теплою чи холодною.

Запечені баклажани з томатами та перцем — це ідеальний вибір як для легкої вечері, так і для святкового столу, де вони стануть чудовим доповненням до основних страв.

Інгредієнти:

молодий баклажан — 2 шт.;

болгарський перець — 3 шт.;

помідори середнього розміру — 7-10 шт.;

часник — 1 зубчик;

кетчуп — 2 столові ложки;

твердий сир (і/або моцарела) — для присипання;

соняшникова олія — для смаження;

мелений перець — до смаку;

сіль — 1,5 чайної ложки.

Приготування.

Болгарський перець промити, видалити серцевину та плодоніжки, нарізати великими шматками.

Баклажани промити. Порізати кружальцями завтовшки 1 см. Вимочити у підсоленій воді хвилин 15-20 (1 ч. л. солі на 1 склянку води). Потім протерти паперовим рушником, просушити.

Обсмажити шматочки з двох сторін на олії до рум'яного кольору.

Змішати кетчуп, часник (вичавити через прес), сіль і перець. Соусом змастимо кожен кружечок помідора.

Форму змастити олією та викласти овочі, чергуючи з перцем, у вигляді вежі. Кожен шар змастити томатним соусом. Зверху рясно присипати звичайним сиром або моцарелою (а можна відразу двома)

Помідори чері викласти поверх баклажанів.

Розігріти духовку до 180 °C. Випікати у духовці близько 10-15 хвилин.

Перевірити виделкою готовність: якщо серединка м'яка — вийняти чи залишити в духовці до зарум'янювання.

Страву можна подавати теплою чи холодною. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: