- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Запечені баклажани з томатами та перцем — ідеальний вибір як для легкої вечері, так і для святкового столу
Запечені баклажани з томатами та перцем — ідеальний вибір як для легкої вечері, так і для святкового столу
Страву можна подавати теплою чи холодною.
Запечені баклажани з томатами та перцем — це ідеальний вибір як для легкої вечері, так і для святкового столу, де вони стануть чудовим доповненням до основних страв.
Інгредієнти:
молодий баклажан — 2 шт.;
болгарський перець — 3 шт.;
помідори середнього розміру — 7-10 шт.;
часник — 1 зубчик;
кетчуп — 2 столові ложки;
твердий сир (і/або моцарела) — для присипання;
соняшникова олія — для смаження;
мелений перець — до смаку;
сіль — 1,5 чайної ложки.
Приготування.
Болгарський перець промити, видалити серцевину та плодоніжки, нарізати великими шматками.
Баклажани промити. Порізати кружальцями завтовшки 1 см. Вимочити у підсоленій воді хвилин 15-20 (1 ч. л. солі на 1 склянку води). Потім протерти паперовим рушником, просушити.
Обсмажити шматочки з двох сторін на олії до рум'яного кольору.
Змішати кетчуп, часник (вичавити через прес), сіль і перець. Соусом змастимо кожен кружечок помідора.
Форму змастити олією та викласти овочі, чергуючи з перцем, у вигляді вежі. Кожен шар змастити томатним соусом. Зверху рясно присипати звичайним сиром або моцарелою (а можна відразу двома)
Помідори чері викласти поверх баклажанів.
Розігріти духовку до 180 °C. Випікати у духовці близько 10-15 хвилин.
Перевірити виделкою готовність: якщо серединка м'яка — вийняти чи залишити в духовці до зарум'янювання.
Страву можна подавати теплою чи холодною. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.