- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Запечене овочеве рагу: простий рецепт
Запечене овочеве рагу: простий рецепт
Ідеально підходить для літніх і осінніх днів, коли всі інгредієнти на піку свого смаку й аромату.
Запечене овочеве рагу — страва, яка ідеально підходить для літніх і осінніх днів, коли всі інгредієнти на піку свого смаку й аромату. Її можна подавати як гарнір або самостійну страву, яка сподобається всім, хто цінує легкі та поживні страви.
Інгредієнти:
баклажани — 2 шт.;
картопля — 3-4 шт.;
перець болгарський — 1 шт.;
часник — 2-3 зубчики;
цибуля — 1 головка;
помідор — 1 шт.;
кріп — 1 пучок;
сіль і перець — до смаку;
лавровий лист — 1 шт.;
перець горошок — 2 шт.;
приправа для овочів — ½ чайної ложки;
олія — 4 столові ложки;
вода — ½ склянки.
Приготування.
Очистити всі овочі та нарізати кубиками. За бажання з помідорів можна зняти шкірку, попередньо зробивши хрестоподібний надріз і заливши окропом. Якщо баклажан має тверду шкірку, її можна видалити.
У вогнетривкий посуд викласти першим шаром цибулю, нарізані баклажани, картоплю, перець, помідори, часник, спеції. Збризкати олією без запаху (чи оливковою). Додати воду, закрити кришкою й поставити в розігріту до 180 °C духовку.
Хвилин за 30 дістати форму з овочами та спробувати проткнути картоплю: якщо м'яка — виймати.
Перемішати овочі та викласти на великий гарний таріль. При подачі прикрасити зеленню. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.