Запечена молода картопля зі шпондером та травами на дерев’яних шпажках

1 хв на прочитання20 Червня 2022, 12:43

Запікаємо 20-30 хвилин.

Молоду картоплю можна приготувати запекти на дерев’яних чи металевих шпажках на грилі або в духовці. Дерев’яні шпажки потрібно хоча б на 40 хвилин замочити у воді, щоб вони не горіли.

Інгредієнти:

Молоду картоплю бажано однакового розміру добре помити. Обсушити рушником. Нарізати кружечками шириною приблизно 0,5 см. Якщо картопля дрібна, можна запікати її цілою.

Шпондер (або сало) нарізати тонкими скибками. Щоб нарізати рівно та тонко, можна на певний час покласти його до морозилки. Можна додатково натерти його травами, але це необов'язково.

Нанизати на шпажку: шпондер-картопля-шпондер-картопля. Можна за бажанням додати помідорки чері чи шматки цибулі. Посипати травами та сіллю. Закрутити шпажки у фольгу, як цукерки. Треба це робити ретельно, щоб жир не витікав.

Кладемо їх у духовку. Запікаємо 20-30 хвилин. Обережно зняти фольгу та повернути у духовку. Запікати, поки картопля не підрум'яниться.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: