Догори
Дати відгук

Заможні країни закликали поділитися вакциною від COVID з іншими

На думку генсека ООН, небажання держав-лідерів ділитися вакциною з іншими країнами лише погіршить епідемічну ситуацію в світі та затягне «одужання» людства від коронавірусу.

1 хв на прочитання16 Січня 2021, 10:58
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав країни світу з високим доходом, які вже закупили вакцину від коронавірусу, поділитися препаратами з тими державами, які ще їх не отримали або не можуть дозволити собі закупити вакцину. Своє звернення генсек опублікував у Twitter.

«Вакцини швидко доходять до країн із високим рівнем доходів, тоді як у найбідніших країнах світу їх взагалі немає. Деякі країни укладають побічні контракти, навіть закуповуючи понад потреби», — написав Антоніу Гутерріш.

За його словами, вакціоналізм приречений на провал і затримає глобальне відновлення. Тому країни з високим достатком мають поділитися препаратами для щеплення від коронавірусу з бідними кранами.

Як стало відомо раніше, вакцину проти COVID для України закупатиме новий посередник. Препарати для щеплення доставить британська компанія, з якою МОЗ співпрацює вже п’ять років. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я