Догори
Дати відгук

Заморожені лимони творять дива: як отримати максимальну користь від цитрусового фрукта

Щоби не позбавити себе жодного вітаміну, лимон потрібно заморозити.

2 хв на прочитання13 Жовтня 2022, 11:45
Поділитись:

Про користь лимона знають усі. Цей цитрусовий фрукт - лідер за вмістом аскорбінової кислоти. А чи знали ви, для чого потрібно заморожувати лимон? Виявляється, так від нього можна отримати ще більше користі.

Навіщо заморожувати лимони

У лимоні містяться білки, вуглеводи та ефірні масла. Основна цінність плода - великий вміст вітаміну С. Також до складу лимона входять вітаміни групи В і Р, магній, залізо, кальцій, калій, цинк і фосфор.

При вживанні лимона в свіжому вигляді, найчастіше ми викидаємо шкірку, а адже саме там міститься основна маса його корисних речовин. Щоб не позбавити себе жодного вітаміну, лимон потрібно заморозити.

Чому заморожений лимон корисніший

Очевидно, що якщо вживати цей фрукт разом зі шкіркою, то можна зберегти весь вітамінний склад - ось чому варто заморожувати лимони.

Крім того, існують й інші переваги замороженого лимона:

  • він легко натирається на тертці разом зі шкіркою;
  • шкідливі речовини, які потрапляють на поверхню фруктів при обробці, нейтралізуються;
  • кислий сік структурується при низьких температурах і набагато краще засвоюється організмом;
  • антиоксидантні якості зростають, завдяки структуруванню вітамінів C і E, а клітковина і мікроелементи під впливом низьких температур не змінюють своїх властивостей.

Зазначимо, що користь від замороженого лимона ви помітите лише при регулярному вживанні цитруса. Допустима порція замороженого продукту в чистому вигляді становить 70-75 г.

Як заморозити лимон

Лимон можна заморожувати в будь-якому вигляді: цілком, часточками, кружечками або четвертинками, з цукром і без, окремо цедру і сік.

Можна подрібнити лимон за допомогою блендера і розкласти по формах для льоду. Можна також заморозити в силіконових формочках для приготування кексів або цукерок.

При будь-якому способі заморозки плід зберігає всі корисні властивості.

Цілий лимон в замороженому вигляді стає важким і твердим. Щоб натерти цитрус на тертці, потрібно потримати його в холодній воді 10 хвилин. Після розморожування лимон потрібно використовувати повністю.

Повторна заморозка призводить до втрати корисних мікро- і макроелементів, руйнування вітаміну С.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як працює система торгівлі квотами на викиди
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання3 години тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання5 годин тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання10 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання11 годин тому