Заморожені лимони творять дива: як отримати максимальну користь від цитрусового фрукта
Щоби не позбавити себе жодного вітаміну, лимон потрібно заморозити.
Про користь лимона знають усі. Цей цитрусовий фрукт - лідер за вмістом аскорбінової кислоти. А чи знали ви, для чого потрібно заморожувати лимон? Виявляється, так від нього можна отримати ще більше користі.
Навіщо заморожувати лимони
У лимоні містяться білки, вуглеводи та ефірні масла. Основна цінність плода - великий вміст вітаміну С. Також до складу лимона входять вітаміни групи В і Р, магній, залізо, кальцій, калій, цинк і фосфор.
При вживанні лимона в свіжому вигляді, найчастіше ми викидаємо шкірку, а адже саме там міститься основна маса його корисних речовин. Щоб не позбавити себе жодного вітаміну, лимон потрібно заморозити.
Чому заморожений лимон корисніший
Очевидно, що якщо вживати цей фрукт разом зі шкіркою, то можна зберегти весь вітамінний склад - ось чому варто заморожувати лимони.
Крім того, існують й інші переваги замороженого лимона:
- він легко натирається на тертці разом зі шкіркою;
- шкідливі речовини, які потрапляють на поверхню фруктів при обробці, нейтралізуються;
- кислий сік структурується при низьких температурах і набагато краще засвоюється організмом;
- антиоксидантні якості зростають, завдяки структуруванню вітамінів C і E, а клітковина і мікроелементи під впливом низьких температур не змінюють своїх властивостей.
Зазначимо, що користь від замороженого лимона ви помітите лише при регулярному вживанні цитруса. Допустима порція замороженого продукту в чистому вигляді становить 70-75 г.
Як заморозити лимон
Лимон можна заморожувати в будь-якому вигляді: цілком, часточками, кружечками або четвертинками, з цукром і без, окремо цедру і сік.
Можна подрібнити лимон за допомогою блендера і розкласти по формах для льоду. Можна також заморозити в силіконових формочках для приготування кексів або цукерок.
При будь-якому способі заморозки плід зберігає всі корисні властивості.
Цілий лимон в замороженому вигляді стає важким і твердим. Щоб натерти цитрус на тертці, потрібно потримати його в холодній воді 10 хвилин. Після розморожування лимон потрібно використовувати повністю.
Повторна заморозка призводить до втрати корисних мікро- і макроелементів, руйнування вітаміну С.