Заливні рулетики з шинки з грибами та вареними яйцями — святкова страва, яка готується просто, але вимагає певного часу. Вона може стати справжньою окрасою святкового столу.
Інгредієнти:
бульйон курячий — 850 мл (з 300 г курячого філе);
шинка — 250-300 г;
печериці — 120 г;
яйця — 3 шт.;
майонез — 50 г;
часник — 2-3 зубчики;
желатин швидкорозчинний — 40 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
олія — 20 мл.
Приготування.
Курячий бульйон зварити заздалегідь. Він має бути прозорий, без крапель жиру. Дуже добре підходить для такого бульйону філе курячої грудки без шкіри. Філе (300 г) залити 1 л води та поставити на вогонь. Довести воду до кипіння та зняти піну. Додати лавровий лист. Накрити кришкою та варити на мінімальному вогні приблизно 40 хвилин. Після цього філе вийняти та використовувати для приготування інших страв, а бульйон процідити, остудити до кімнатної температури та використовувати для приготування заливного.
Яйця зварити круто (10 хвилин), остудити в холодній воді.
Гриби нарізати дуже дрібними кубиками.
Желатин залити 150 мл бульйону. Перемішати і залишити приблизно на 10 хвилин до набухання.
Бульйон (700 мл) нагріти до температури приблизно 80 °С. Додати набухлий желатин у гарячий бульйон і ретельно перемішати, щоби желатин повністю розчинився. Залишити суміш остуджуватись.
Яйця очистити та подрібнити за допомогою виделки чи картоплем'ялки.
У сковороді розігріти олію. Викласти гриби і, періодично помішуючи, обсмажити на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до випаровування рідини.
Часник очистити, дрібно покришити ножем і додати в сковороду.
Посолимо й поперчити. Перемішати.
Обсмажити гриби з часником, помішуючи ще приблизно 2 хвилини.
У глибокій мисці з'єднати яйця та гриби. Додати майонез.
Ретельно перемішати. Начинка готова.
Шинку нарізати тонкими пластинками. Можна використовувати готову нарізку. Знадобиться 6-7 пластинок.
На кожну пластинку шинки викласти начинку та згорнути рулетик.
Рулетик має бути досить щільно і добре згорнутий.
Усі рулетики укласти швом донизу у глибоку прямокутну форму, що підходить за розміром. Рулетики укласти досить щільно один до одного, щоби при заливанні бульйоном вони не розверталися.
Залити рулетики частиною бульйону з желатином — приблизно на 2/3. Відправити в холодильник приблизно на 2 години до застигання.
Дістати з холодильника і залити рулетики бульйоном, що залишився, так, щоб він вкривав їх приблизно на 1 см.
Знову відправити в холодильник приблизно на 2 години до повного застигання.
Заливне готове. Опустити дно форми на кілька секунд у гарячу воду. Акуратно відокремити заливне від стінок форми ножем. Накрити форму дошкою та перевернути.
Нарізати заливне вздовж прямокутними шматочками так, щоб кожен рулетик із шинки вийшов окремо. Потім можна розрізати рулетики поперек ще на 2 частини.
Заливні рулетики перекласти на таріль і відразу подавати до столу.
Також ми розповідали про м'ясний рулет у сирно-картопляній оболонці — простий рецепт.