Догори
Дати відгук

Заливні рулетики з шинки з грибами та вареними яйцями — окраса святкового столу

Готові рулетики потрібно подавати до столу відразу.

3 хв на прочитання29 Грудня 2022, 00:32
Поділитись:

Заливні рулетики з шинки з грибами та вареними яйцями — святкова страва, яка готується просто, але вимагає певного часу. Вона може стати справжньою окрасою святкового столу.

Інгредієнти:

бульйон курячий — 850 мл (з 300 г курячого філе);

шинка — 250-300 г;

печериці — 120 г;

яйця — 3 шт.;

майонез — 50 г;

часник — 2-3 зубчики;

желатин швидкорозчинний — 40 г;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

олія — 20 мл.

Приготування.

Курячий бульйон зварити заздалегідь. Він має бути прозорий, без крапель жиру. Дуже добре підходить для такого бульйону філе курячої грудки без шкіри. Філе (300 г) залити 1 л води та поставити на вогонь. Довести воду до кипіння та зняти піну. Додати лавровий лист. Накрити кришкою та варити на мінімальному вогні приблизно 40 хвилин. Після цього філе вийняти та використовувати для приготування інших страв, а бульйон процідити, остудити до кімнатної температури та використовувати для приготування заливного.

Яйця зварити круто (10 хвилин), остудити в холодній воді.

Гриби нарізати дуже дрібними кубиками.

Желатин залити 150 мл бульйону. Перемішати і залишити приблизно на 10 хвилин до набухання.

Бульйон (700 мл) нагріти до температури приблизно 80 °С. Додати набухлий желатин у гарячий бульйон і ретельно перемішати, щоби желатин повністю розчинився. Залишити суміш остуджуватись.

Яйця очистити та подрібнити за допомогою виделки чи картоплем'ялки.

У сковороді розігріти олію. Викласти гриби і, періодично помішуючи, обсмажити на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до випаровування рідини.

Часник очистити, дрібно покришити ножем і додати в сковороду.

Посолимо й поперчити. Перемішати.

Обсмажити гриби з часником, помішуючи ще приблизно 2 хвилини.

У глибокій мисці з'єднати яйця та гриби. Додати майонез.

Ретельно перемішати. Начинка готова.

Шинку нарізати тонкими пластинками. Можна використовувати готову нарізку. Знадобиться 6-7 пластинок.

На кожну пластинку шинки викласти начинку та згорнути рулетик.

Рулетик має бути досить щільно і добре згорнутий.

Усі рулетики укласти швом донизу у глибоку прямокутну форму, що підходить за розміром. Рулетики укласти досить щільно один до одного, щоби при заливанні бульйоном вони не розверталися.

Залити рулетики частиною бульйону з желатином — приблизно на 2/3. Відправити в холодильник приблизно на 2 години до застигання.

Дістати з холодильника і залити рулетики бульйоном, що залишився, так, щоб він вкривав їх приблизно на 1 см.

Знову відправити в холодильник приблизно на 2 години до повного застигання.

Заливне готове. Опустити дно форми на кілька секунд у гарячу воду. Акуратно відокремити заливне від стінок форми ножем. Накрити форму дошкою та перевернути.

Нарізати заливне вздовж прямокутними шматочками так, щоб кожен рулетик із шинки вийшов окремо. Потім можна розрізати рулетики поперек ще на 2 частини.

Заливні рулетики перекласти на таріль і відразу подавати до столу.

Також ми розповідали про м'ясний рулет у сирно-картопляній оболонці — простий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення згенеровано ШІ
Французький коньяк: вижити між торговельними війнами та зміною клімату
8 хв на прочитання29 хвилин тому
Грошова допомога фермерам: як отримати дотацію на корів у 2025 році. Фото: Крамагросвіт
Аграрії можуть отримати 7 тисяч гривень дотації на кожну корову: стартує прийом заявок
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитанняВчора
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання19 Травня 2025
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання19 Травня 2025
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання19 Травня 2025
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання19 Травня 2025
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Вінтажний шарм у вашому саду: як старі дерев’яні ящики стають окрасою ландшафту
3 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Euronews
«Перемога прозорості»: Єврокомісія за всіма пунктами програла справу про «Пфайзергейт» — що далі?
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Unsplash/CC0
Масштабне цвітіння токсичних водоростей спричинило загибель сотень морських тварин біля узбережжя Каліфорнії
4 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 21 травня 2025 року
Астрологічний прогноз на 21 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Черкасах провели успішну трансплантацію серця 38-річному пацієнту
1 хв на прочитанняВчора
Музей чистої води в Біляївці поповнився мініатюрою легендарного британського судна (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Україна перейматиме корейський досвід у будівництві екологічних та довговічних доріг
1 хв на прочитанняВчора
На Рівненщині оштрафовано палія лісу на майже 5 тисяч гривень
1 хв на прочитанняВчора