Догори
Дати відгук

Заливні рулетики з шинки з грибами та вареними яйцями — окраса святкового столу

Готові рулетики потрібно подавати до столу відразу.

3 хв на прочитання29 Грудня 2022, 00:32
Поділитись:

Заливні рулетики з шинки з грибами та вареними яйцями — святкова страва, яка готується просто, але вимагає певного часу. Вона може стати справжньою окрасою святкового столу.

Інгредієнти:

бульйон курячий — 850 мл (з 300 г курячого філе);

шинка — 250-300 г;

печериці — 120 г;

яйця — 3 шт.;

майонез — 50 г;

часник — 2-3 зубчики;

желатин швидкорозчинний — 40 г;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

олія — 20 мл.

Приготування.

Курячий бульйон зварити заздалегідь. Він має бути прозорий, без крапель жиру. Дуже добре підходить для такого бульйону філе курячої грудки без шкіри. Філе (300 г) залити 1 л води та поставити на вогонь. Довести воду до кипіння та зняти піну. Додати лавровий лист. Накрити кришкою та варити на мінімальному вогні приблизно 40 хвилин. Після цього філе вийняти та використовувати для приготування інших страв, а бульйон процідити, остудити до кімнатної температури та використовувати для приготування заливного.

Яйця зварити круто (10 хвилин), остудити в холодній воді.

Гриби нарізати дуже дрібними кубиками.

Желатин залити 150 мл бульйону. Перемішати і залишити приблизно на 10 хвилин до набухання.

Бульйон (700 мл) нагріти до температури приблизно 80 °С. Додати набухлий желатин у гарячий бульйон і ретельно перемішати, щоби желатин повністю розчинився. Залишити суміш остуджуватись.

Яйця очистити та подрібнити за допомогою виделки чи картоплем'ялки.

У сковороді розігріти олію. Викласти гриби і, періодично помішуючи, обсмажити на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до випаровування рідини.

Часник очистити, дрібно покришити ножем і додати в сковороду.

Посолимо й поперчити. Перемішати.

Обсмажити гриби з часником, помішуючи ще приблизно 2 хвилини.

У глибокій мисці з'єднати яйця та гриби. Додати майонез.

Ретельно перемішати. Начинка готова.

Шинку нарізати тонкими пластинками. Можна використовувати готову нарізку. Знадобиться 6-7 пластинок.

На кожну пластинку шинки викласти начинку та згорнути рулетик.

Рулетик має бути досить щільно і добре згорнутий.

Усі рулетики укласти швом донизу у глибоку прямокутну форму, що підходить за розміром. Рулетики укласти досить щільно один до одного, щоби при заливанні бульйоном вони не розверталися.

Залити рулетики частиною бульйону з желатином — приблизно на 2/3. Відправити в холодильник приблизно на 2 години до застигання.

Дістати з холодильника і залити рулетики бульйоном, що залишився, так, щоб він вкривав їх приблизно на 1 см.

Знову відправити в холодильник приблизно на 2 години до повного застигання.

Заливне готове. Опустити дно форми на кілька секунд у гарячу воду. Акуратно відокремити заливне від стінок форми ножем. Накрити форму дошкою та перевернути.

Нарізати заливне вздовж прямокутними шматочками так, щоб кожен рулетик із шинки вийшов окремо. Потім можна розрізати рулетики поперек ще на 2 частини.

Заливні рулетики перекласти на таріль і відразу подавати до столу.

Також ми розповідали про м'ясний рулет у сирно-картопляній оболонці — простий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Салат із курячим філе
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання5 годин тому
 Великодній кошик символізм продуктів які несуть на освячення
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання6 годин тому
Рецепт приготування Деруни Швидка страва
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання8 годин тому
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання10 годин тому
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання18 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитаннягодина тому
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
1 хв на прочитання2 години тому
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання3 години тому
Закон «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання4 години тому
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання6 годин тому
Хвороба, що поширюється світом: сьогодні Всесвітній день боротьби проти малярії
2 хв на прочитання7 годин тому
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитання7 годин тому
25 квітня - Всесвітній день пінгвінів
2 хв на прочитання9 годин тому