Із картоплі можна приготувати дуже багато страв, навіть торт. Наприклад, закусочний торт із картопляного пюре.
Інгредієнти:
картопля — 500 г;
тунець консервований (або інша риба) — 2 банки (по 180 г);
яйця варені — 3 шт.;
оливки без кісточок — 80 г;
масло вершкове — 50 г;
петрушка свіжа (покришена) — 4 ст. ложки;
майонез — 3 ст. ложки;
лимон для прикраси (за бажанням);
сіль;
перець;
олія.
Приготування.
Зварити картоплю, додавши сіль, розім’яти. Додати в пюре вершкове масло. Залишити картопляне пюре остигати. Потім додати перець (1 ч. ложку або до смаку) і покришену петрушку.
Варені яйця нарізати кружальцями.
Консервований тунець звільнити від рідини, додати до нього майонез і ретельно перемішати.
Миску або салатницю об'ємом 1 л застелити харчовою плівкою, змастити її олією. Викласти трохи тепле картопляне пюре (не все, невелику частину залишити), формуючи при цьому стінки, заввишки до краю посудини.
На дно шарами викласти: половину тунця, яйця, оливки, другу половину тунця. Останній шар — картопляне пюре, що залишилося. Закрити харчовою плівкою і відправити закусочний картопляний торт у холодильник на 2 години.
Після цього зняти верхню плівку, накрити плоскою тарілкою й акуратно перевернути картопляний торт. Зняти харчову плівку.
Закусочний торт із картопляного пюре з рибою, яйцями й оливками готовий. Прикрасити його лимоном і зеленню.
Також ми розповідали, що маслини шкодять здоров’ю: як вибрати якісні оливки.