Догори
Дати відгук

Захистіть соління від плісняви і відкриті банки стоятимуть довго

Найправильніше – це перестати лазити у банку руками та немитими ложками.

1 хв на прочитання02 Квітня 2023, 08:10
Поділитись:

Цвіль має властивість з’являтися у сприятливому середовищі, тобто не лише у солодкому варенні, а навіть у солоних закатках. Пишна пліснява шапка з’являється на соліннях та томатній пасті, навіть якщо прикрита банка стоятиме в холодильнику. Ось як у цьому випадку роблять досвідчені господині.

Незважаючи на те, що в закатках використовуються такі консерванти, як сіль, оцет або лимонна кислота, пліснява з’являється після відкриття банки. Причина в тому, що вміст часом набирають брудною ложкою або пірнають у банку за огірком руками. Тут багато не потрібно – за кілька днів консерви, що покрилися пліснявою, можна буде викинути.

ЯК ДІЯТИ

Найправильніше – це перестати лазити у банку руками та немитими ложками. А ще потрібно скористатися однією хитрістю. Потрібна пара шматочків марлі, діаметром більше шийки стандартної банки.

На один шар марлі наносять шар гірчиці, накривають другим, поміщають у верхній частині банки так, щоб марля висіла всередині, але краї її можна було б притиснути кришкою. Все. Закривайте посуд кришкою і прибирайте конструкцію в холодильник.

Ще 1-2 тижні соління простоять гарантовано.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.