Загинуло 16 людей, зруйновано дороги та мости, відрізано кілька населених пунктів: у Боснії та Герцеговині повінь

1 хв на прочитання4 години тому
Затоплені будинки в Ябланіце. Фото: Mountaineering Association Prenj Glogosnica 1979

У чотирьох округах перенесено місцеві вибори, які мали відбутися 6 жовтня.

Рятувальники шукають зниклих безвісти внаслідок сильної повені у південних районах Боснії та Герцеговині. У суботу, 5 жовтня, влада скоригувала кількість жертв із 18 до 16. Деякі випадки загибелі були зареєстровані помилково, заявив прем'єр-міністр Федерації Боснії та Герцеговини Нермін Нікшич. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Серед загиблих — одне немовля. Щонайменше 10 осіб вважаються зниклими безвісти. Десятки людей постраждали. У районі катастрофи змито кілометри доріг, зруйновано майже всі мости, знесено лінії електропередачі та телефонні лінії, заявили рятувальники в регіональному телеефірі.

Особливо важка ситуація склалася у гірському селі Ябланіце поблизу однойменного водосховища за 30 км на північ від Мостару. Внаслідок потужних злив і шторму стався зсув, який зніс у річку автомобільну дорогу та залізничне полотно, відрізавши доступ до населеного пункту. Крім того, внаслідок зсуву ґрунту виявилися засипаними будинки. Лише у Ябланіце зареєстровано 12 загиблих. Відрізаними від зовнішнього світу виявились також кілька інших населених пунктів.

Раптова повінь у Боснії та Герцеговині почалася в ніч проти 4 жовтня. Декілька річок вийшли з берегів, розмили дороги і зруйнували цілі квартали. Внаслідок природної катастрофи у чотирьох округах перенесено місцеві вибори, які мали відбутися 6 жовтня.

Декілька днів тому повені були зафіксовані в Хорватії та Чорногорії, але вони завдали менших збитків і не призвели до жертв. У вересні руйнівні повені мали місце у кількох країнах Центральної та Східної Європи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: