Догори
Дати відгук

«Загубили» тест й вимагали гроші: з якими труднощами стикаються родичі померлих від коронавірусу

Родичка померлої від COVID жінки зіткнулася з грубістю правоохоронців та лікарів.

2 хв на прочитання24 Листопада 2020, 12:38
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У жінки, мати якої померла від коронавірусу, вимагали хабар та хотіли запевнити в тому, що нині вже покійна жінка не здавала тест на коронавірус і померла зовсім не від нього. Про випробування, які їй довелося пройти після смерті матері, Юлія Кириченко написала у Facebook.

Жінка поскаржилася, що її матері, у якої коронавірус підтвердили лабораторно, невчасно надали медичну допомогу. Хвору відправили додому й навіть не повідомили рідним, що літня пацієнтка потребує кисневої підтримки. Юлія була змушена самостійно шукати балони з киснем та кисневі концентратори.

Та найгірше почалося, коли її мама опинилася в критичному стані. 

“Я могла б ще багато писати, про те як сімейний лікар "образилася", що ми викликали швидку допомогу коли стало погано, а не звернулися до неї, і відмовила в будь-якому супроводі, але в цьому немає вже ніякого сенсу”, - написала Кириченко.

Її мати померла вдома й до останнього дихала киснем, який Юлія дістала від волонтерів. 

Також порушили закон і правоохоронці, які мали виїхати додому до Юлії, щоб засвідчити смерть її матері поза межами стаціонару й скласти всі необхідні документи. За словами Кириченко, вони зажадали від неї грошей на пальне для авто.

А в лікарні, де теж необхідно було оформити папери, щоб зрештою отримати довідку про смерть, довго не могли знайти тест померлої пацієнтки на коронавірус і запевняли родичів, що його взагалі не існувало.

Як писав GreenPost раніше, літня жінка, яка хворіла на коронавірус, померла в стаціонарі опорної лікарні, бо її позбавили необхідної кисневої підтримки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.