Догори
Дати відгук

Загальнонаціональна хвилина мовчання — у День матері і після

Чому це вкрай важливий ритуал.

2 хв на прочитання12 Травня 2024, 08:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Материнство зазвичай асоціюється з радістю. Уже в другу чергу з’являється думка про зусилля, яких воно вимагає. Але — й особливо в умовах сучасної України — материнство може бути і справжнім горем… Бо навіть якщо ти мати героя, то це все одно не поверне тобі твоєї дитини. І таких жінок за десять років уже достатньо багато — до них звикли, начебто забуваючи, що така доля може спіткати будь-яку українку…

На жаль, сьогодні далеко не всі дотримуються загальнонаціональної хвилини мовчання.

Аби привернути увагу громадськості до цього питання, ГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України» створило соціальний ролик. Його презентація приурочена до Дня матері, який відзначають 12 травня.

Героїня відео — жінка, яка втратила сина. І вона розповідає свою історію, історію всіх матерів. Вона показує, який біль проживає щодня.

Коротка сцена показує звичайну жінку — лише деякі деталі вказують на те, що це мати загиблого. У кафе, серед розмов і шуму, вона раптово встає, і це мовчання привертає увагу присутніх. Поступово люди розуміють, що зараз — 9.00, і це хвилина мовчання на честь загиблих героїв. Музика стишується, а на екрані з'являються титри, нагадуючи всім про важливість цього моменту.

«Щоденна хвилина мовчання — це вкрай важливий ритуал. Це не лише прояв поваги до тих, хто віддав своє життя за мир і безпеку нашої країни, а й символ пам'яті, вдячності та визнання їх жертви. Це крок до формування національної культури гідного вшанування загиблих, культури меморіалізації», — наголошують у Об’єднанні матерів і дружин Захисників України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost