Ліниві вареники з картоплею – це просто чудовий перекус, який ви можете зробити досить швидко. Подаємо таку смакоти з розтопленим вершковим маслом, сметаною.
Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре зі шматочком вершкового масла.
Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо в олії до золотистості. Охолоджуємо.
У пюре вбиваємо яйце, всипаємо ароматні трави та борошно, вимішуємо масу. Тісто виходить м’яким.
Стіл присипаємо борошном, формуємо ковбаску і ріжемо порційними шматочками.
Відварюємо у підсоленій воді кілька хвилин після того, як вода знову закипить.
Виймаємо шумівкою, розкладаємо в тарілки, поливаємо розтопленим вершковим маслом або подаємо зі смаженою цибулею, зеленню, часником, сметаною. У класичному варіанті, такі ледачі картопляні вареники, після того, як їх виймають з каструлі, викладають на рушник, щоб видалити зайву рідину і потім викладаємо в сковороду, де про готовність вже була обсмажена цибуля на шкварках.
У сучасному варіанті, цибулю обсмажують на вершковому маслі або нерафінованій олії. Викладаємо вареники, перемішуємо з цибулею і обсмажуємо, солимо і посипаємо кропом, подрібненим часником.