Догори
Дати відгук

Забутий ситний рецепт лінивих вареників: смачно і ситно

Подаємо таку смакоти з розтопленим вершковим маслом, сметаною.

1 хв на прочитання03 Жовтня 2022, 12:46
Поділитись:

Ліниві вареники з картоплею – це просто чудовий перекус, який ви можете зробити досить швидко. Подаємо таку смакоти з розтопленим вершковим маслом, сметаною.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 2 шт;
  • яйце, 1 шт;
  • масло вершкове, 25 г;
  • борошно, 150 г;
  • часник, 1 зубчик;
  • сіль, зелень;
  • цибуля, 2 шт;
  • цукор, 1 ч. л.

Процес приготування лінивих вареників

Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре зі шматочком вершкового масла.

Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо в олії до золотистості. Охолоджуємо.

У пюре вбиваємо яйце, всипаємо ароматні трави та борошно, вимішуємо масу. Тісто виходить м’яким.

Стіл присипаємо борошном, формуємо ковбаску і ріжемо порційними шматочками.

Відварюємо у підсоленій воді кілька хвилин після того, як вода знову закипить.

Виймаємо шумівкою, розкладаємо в тарілки, поливаємо розтопленим вершковим маслом або подаємо зі смаженою цибулею, зеленню, часником, сметаною. У класичному варіанті, такі ледачі картопляні вареники, після того, як їх виймають з каструлі, викладають на рушник, щоб видалити зайву рідину і потім викладаємо в сковороду, де про готовність вже була обсмажена цибуля на шкварках.

У сучасному варіанті, цибулю обсмажують на вершковому маслі або нерафінованій олії. Викладаємо вареники, перемішуємо з цибулею і обсмажуємо, солимо і посипаємо кропом, подрібненим часником.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost