Догори
Дати відгук

За рецептом відомого кухаря готуємо скумбрію в буряковому квасі

Робити його нескладно

3 хв на прочитання15 Лютого 2023, 18:22
Поділитись:

Зіпсувати скумбрію майже неможливо. Ця риба не вимагає спеціального маринаду, достатньо просто посолити та поперчити, а потім запекти чи потушкувати. Її не треба по-особливому розбирати на шматочки – тільки добре прибрати нутрощі та зябра. Та й доброю запечена скумбрія виходить загорнутою в рукав, фольгу чи пергаментний папір.

"Нещодавно в соціальній мережі топова підписниця Олена Кудря мені порадила приготувати цю рибу на пательні з буряковим квасом та шматочків овочів із нього. Звісно, я прислухався, бо опис рецепта викликав у мене здивування і шалену цікавість одночасно", -  пише Євген Клопотенко у своєму блозі.

Забігаючи наперед скажу – вийшло так смачно, що рецепт гідний того, щоб про нього дізналися якомога більше людей. Спробуйте, і солоденька, ніжна та насичена смаком квасу риба підкорить вас.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ СКУМБРІЇ В БУРЯКОВОМУ КВАСІ

Для цього рецепта потрібен саме буряковий квас, бо він солоденький та надасть рибі оригінального смаку. Робити його нескладно, потрібен лише буряк, вода, цукор та чотири дні терпіння, поки природний процес бродіння перетворить рідину на квас. Як тільки отримаєте квас, починайте готувати цю смачну страву. Скумбрію беріть охолоджену чи заморожену.

Як правильно розморозити рибу? У мене є відповіді. Перший спосіб: покладіть скумбрію в поліетиленовому пакеті на тарілку та поставте в холодильник. Другий спосіб для тих, хто поспішає: помістіть рибу в герметичний пакет та опустіть у каструлю з водою кімнатної температури. Я не рекомендую залишати її на тарілці на кухні, бо це небезпечно – верхній шар відтає і на ньому почнуть розмножуватися бактерії. Поки вся риба розморозиться, її вже не бажано вживати в їжу. Потім добре очистьте її всередині, щоб не лишилося чорних плівок – вони причина гіркоти риби. Обов’язково додайте трішки зерен фенхелю для насиченого аромату і смаку. Якщо є сушений кріп чи його зерна – теж підійде.

ІНГРЕДІЄНТИ

2 заморожені скумбрії (700 г)

200 мл бурякового квасу

200 г шматочків буряка з квасу 

2 ст. л. соняшникової олії.

дрібка фенхелю 

сіль та перець до смаку 

 КРОК 1

Розморозьте та очистьте від нутрощів дві скумбрії. Відріжте голову. Просушіть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу, посоліть та поперчіть до смаку. В глибоку сковорідку чи овальну каструлю з товстим дном налийте 2 ст. л. соняшникової олії. Викладіть на дно 200 г шматочків буряка з квасу, а наверх скумбрію. Якщо риба не поміщається, обріжте хвіст.

 КРОК 2

Посипте дрібкою фенхелю та залийте 200 мл бурякового квасу. Він не повинен повністю покривати рибу, тільки буряк.

 КРОК 3

Ставте скумбрію з буряком на маленький вогонь та нехай тушкується 10 хвилин із закритою кришкою. Потім щипцями переверніть рибу на інший бік та продовжуйте тушкувати ще 20 хвилин.

 КРОК 4

Подавайте скумбрію до столу гарячою зі шматочками буряка. Якщо залишиться, то знайте, що вона добре смакує й охолодженою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро