За останню добу гасили понад 50 пожеж, ще 20 - в стані ліквідації: Міндовкілля б'є на сполох

2 хв на прочитання17 Вересня 2024, 18:55
В Україні триває пожежонебезпечний період.

Найскладніша ситуація у Полтавській та Харківській областях

За минулу добу в Україні погасили понад 50 пожеж, але ще 20 знаходяться в стані ліквідації. Найскладніша ситуація у Полтавській та Харківській областях, де через суху погоду та обстріли горять ліси. Про це йдеться у пресрелізі Міндовкілля. 

Через людську недбалість та умисні підпали у екосистемах України цього року вже сталося 440 пожеж площею 400 га. 60% від усіх пожеж — понад 900, площею 15,6 тисяч га через воєнні дії.

В Україні триває пожежонебезпечний період. З настанням осені все частішають підпали сухої рослинності населенням, які переростають у масштабні пожежі через посушливу погоду та високі температури. 

-Наразі, найскладніша ситуація у Полтавській та Харківській областях, де через суху погоду та обстріли горять ліси. На Полтавщині загальна площа пройдена вогнем  становить близько 700 га, на Харківщині два осередки площею разом близько 150 га.

-Також тривають пожежі на Дніпропетровщині і Донеччині. 

На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу м. Лиман виникло загоряння лісу Лиманського лісгоспу. Через сильний поривчастий вітер вогонь розповсюдився у глиб лісових масивів. Вогнем пройдено 400 га лісу. Ліквідація пожежі триває.

Велику лісову пожежу гасять на Дніпропетровщині лісівники філії «Східний лісовий офіс» ДП "Ліси України".  Причина загоряння - людський фактор. Пожежа виникла в результаті підпалу сухої трави на подвірʼї. Вогнем пройдено близько 15 га лісу.

-На Київщині тривають дві пожежі. Через людську недбалість палає 56 гектарів лісу "Іванківського лісового господарства" ДП «Ліси України». Пожежа локалізована, триває її ліквідація.

Також, через людську недбалість виникла пожежа у «Вищедубечанському лісовому господарстві» ДП «Ліси України» на орієнтовній площі  15 га. Пожежа ліквідовано.

Збільшення випадків спалювання сухої рослинності громадянами на полях погіршує ситуацію з пожежами на території України. Хоча така практика є незаконною, вона досі залишається поширеною. Підпалена трава чи стерня можуть легко стати джерелом великих неконтрольованих пожеж, які часто перекидаються на лісові масиви. Крім того, часто через сильний вітер вогонь може поширюватися на сусідні території, завдаючи значних збитків довкіллю.

У Міндовкіллі закликають  - не спалювати суху рослинність, адже ці дії несуть велику небезпеку та адміністративну відповідальність.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: