Догори
Дати відгук

За минулу добу в Києві понад тисячу нових хворих, але вакцини працюють — Кличко

Натомість йому радять як засіб поліпшення епідситуації увімкнути опалення.

2 хв на прочитання20 Жовтня 2021, 17:22
Віталій Кличко Віталій Кличко
Поділитись:

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці та в Україні загалом погіршується щодня. Мер назвав цифри: за минулу добу в Києві — понад тисяча нових хворих та 29 летальних випадків. Понад 500 людей потрапили в лікарні, більшість із них — у важкому стані. За словами Віталія Кличка, 98 % госпіталізованих до лікарень — не щеплені, і помирають переважно не вакциновані пацієнти.

«Ліжка у столичних лікарнях стрімко заповнюються. Київ — на порозі червоної зони. Сьогодні єдиний спосіб зупинити розповсюдження вірусу та уникнути найсуворіших обмежень — масова вакцинація», — переконаний мер.

Він закликав киян і всіх українців не слухати «дику пропаганду антивакцинаторів», а йти та щепитися, тому що вакцини працюють.

​​«Я розумію, що моє звернення для частини людей — непопулярне. Але найважливіше для мене — зберегти здоров’я та життя киян! Не допустити колапсу медичної системи, яка може не впоратися з надто великою кількістю хворих. Як це було в деяких країнах під час минулих хвиль коронавірусу. Пам’ятайте: вірус блокує повноцінне життя. І вибір у нас невеликий: або вакцинація, або ізоляція!» — заявив Віталій Кличко.

Однак у коментарях міському голові нагадали, що вакциновані так само поширюють вірус, тим паче Київ є всеукраїнським лідером із темпів вакцинації — за останніми даними, у столиці вакциновано 990 127 людей, тобто майже третина всього офіційно зареєстрованого населення та 12,06 % усіх вакцинованих українців.

Тому коментатори запитували, як новина про те, що саме найвищий відсоток вакцинованих у Києві зупинив масове поширення вірусу, може «сусідити» з новиною про те, що Київ — на порозі червоної зони.

Окрім того, мерові порадили увімкнути опалення, запевняючи, що саме холодом у квартирах і пояснюється стрімке зростання заповнюваності ліжок в інфекційних відділеннях.

Також ми розповідали, що київські освітяни виступили проти примусу до вакцинації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost