У сезон свіжих овочів і фруктів слід особливо уважно придивитися до вітчизняної продукції. Особливо, якщо така ягода чи фрукт є надзвичайно багатим джерелом вітамінів, а також, абсолютно доступним продуктом для кожного.
Мало хто знає, але агрус - багатий вітамінами групи В (В1, В2, В6, В9), вітаміном A, вітамінами С, Е, РР, а також мікро- і макроелементами: залізом, золою, йодом, калієм, кальцієм, магнієм, марганцем, міддю, молібденом, натрієм, нікелем, сіркою, фосфором, фтором та іншими. У ньому містяться органічні кислоти, моно- і дисахариди, харчові волокна.
За кількістю вітамінів, агрус поступається тільки смородині. Як пише fruit.org.ua, ягоди краще їсти прямо з куща, разом з «ніжками», так в них залишається максимум корисних речовин. А ще добре вживати агрус з медом.
Ягоди агрусу можуть бути зеленими, жовтими і червоними, на смак кисло-солодкі. Плоди вживають свіжими або готують з ягід варення, джеми, конфітюри, желе, мармелад, начинки для цукерок, печуть пироги, варять киселі і компоти. Ягоду також використовують для ароматизації газованих алкогольних і безалкогольних напоїв. Агрус на зиму сушать, маринують або засипають цукром.
Як відомо, ціни на перші яблука у два рази вищі ніж торік.