Догори
Дати відгук

За кількістю вітамінів, ця ягода поступається тільки смородині

Ягоди краще  їсти прямо з куща, разом з «ніжками», так в них залишається максимум корисних речовин

1 хв на прочитання11 Липня 2020, 20:47
pixabay pixabay
Поділитись:

У сезон свіжих овочів  і фруктів слід особливо уважно придивитися до вітчизняної продукції. Особливо, якщо така ягода чи фрукт є  надзвичайно багатим джерелом вітамінів, а також,  абсолютно  доступним продуктом для кожного.

Мало хто знає, але агрус -  багатий вітамінами групи В (В1, В2, В6, В9), вітаміном A, вітамінами С, Е, РР, а також мікро- і макроелементами: залізом, золою, йодом, калієм, кальцієм, магнієм, марганцем, міддю, молібденом, натрієм, нікелем, сіркою, фосфором, фтором та іншими. У ньому містяться органічні кислоти, моно- і дисахариди, харчові волокна.

За кількістю вітамінів, агрус поступається тільки смородині. Як пише  fruit.org.ua,  ягоди краще  їсти прямо з куща, разом з «ніжками», так в них залишається максимум корисних речовин. А ще добре вживати агрус з медом.

Ягоди агрусу можуть бути зеленими, жовтими і червоними, на смак кисло-солодкі. Плоди вживають свіжими або готують з ягід варення, джеми, конфітюри, желе, мармелад, начинки для цукерок, печуть пироги, варять киселі і компоти. Ягоду також використовують для ароматизації газованих алкогольних і безалкогольних напоїв. Агрус на зиму сушать, маринують або засипають цукром.

Як  відомо, ціни на перші яблука у два рази вищі ніж торік.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.