Догори
Дати відгук

З'явилась карта для подорожей в умовах пандемії

1 хв на прочитання22 Червня 2020, 11:17
Поділитись:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба презентував інтерактивну онлайн-карту, яка має допомогти українцям під час подорожей за кордон в умовах пандемії коронавірусу.

Вона відображає режими в‘їзду і транзиту для громадян України в усіх країнах світу.

«Вона має два рівні інформації. Перше – це режим в'їзду для громадян України до закордонної держави. Зелені країни – куди в'їзд дозволений всім. Жовті країни – в'їзд дозволений з посвідками для проживання. В оранжеві країни в'їзд заборонений. Друга карта – режим транзитного проїзду. Зелений – транзит дозволений без обмежень, жовтий – транзит дозволений за певних умов, червоний – транзит заборонений», - роз'яснив Кулеба.

Він також додав, що інформацію на карті регулярно оновлюватиме кожне посольство України, щоб користувачі мали доступ до найсвіжіших даних.

Міністр заявив, що карта підтримуватиметься доти, доки у світі залишатимуться будь-які обмеження на пересування у зв'язку з пандемією.

Водночас поки що карта запущена у тестовому режимі, наголосив Кулеба.

Інтерактивна карта знаходиться тут.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня уряд послабив карантин, але посилив контроль за його дотриманням.


Протягом минулої доби в Україні на COVID-19 захворіла 681 особа, госпіталізовано 138 людей, одужали 133 особи. 10 людей померло. За весь час пандемії в Україні захворіла 37 241 людина, серед яких 2735 дітей. Одужало 16 642 особи. 1012 людей померло. У світі всього зафіксовано 8 708 008 випадків захворювання на COVID-19. 461 715 людей померло.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost