Догори
Дати відгук

«Досить вже гуляти!»: влада посилює карантинні перевірки

«Нагулялися», - заявили в Офісі Президента

3 хв на прочитання21 Червня 2020, 12:23
Українські новини Українські новини
Поділитись:

Українські чиновники продовжують наголошувати на тому, що громадяни недобросовісно скористалися карантинними послабленнями і почали масово порушувати обмеження. Тому з наступного тижня контроль за порушенням карантину максимально посилять, заявили відразу кілька урядовців.

Так, Міністр розвитку громад та територій і перший заступник голови Державної комісії ТЕБ та НС Олексій Чернишов заявив, що наступного тижня вітчизняні заклади громадського харчування чекає аж 10 000 перевірок.

«Як бачимо, відновлення роботи закладів громадського харчування подекуди призвело до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог в частині проведення масових заходів. Тому вважаю, що необхідні масові перевірки; щонайменше 10 000 перевірок Держпродспоживслужбою за дотриманням закладами громадського харчування норм мають бути здійснені вже наступного тижня. Також певна небезпека існує для користувачів транспорту – уважність та дотримання рекомендацій МОЗ в усіх без винятку громадських місцях та установах вкрай важлива. В іншому випадку на нас чекатиме ще більша кількість захворювань, а отже, посилення обмежень», – заявив міністр.

Основним спікером по темі, звісно ж, став заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Основна причина росту (захворюваності на COVID-19 – ред.) – порушення протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання. Також на негативну динаміку захворюваності вплинуло недотримання правил під час перевезення в міському, міжміському та міжобласному транспорті. Для недопущення погіршення епідемічної ситуації та вимушеного посилення карантинних заходів буде посилено державний контроль», – заявив він.

Контролюючі органи мають перевірити дотримання режиму носіння масок, соціальної дистанції та визначених заходів дезінфекції у закладах харчування, спортзалах, ринках та громадському транспорті.

Держпродспоживслужба посилить нагляд за роботою дошкільних закладів, закладів громадського харчування, фізичної культури та спорту, роботи ринків тощо.

Нацполіція ще пильніше перевірить використання електронного сервісу «Дій вдома» громадянами, які мають перебувати в самоізоляції.

Органи місцевого самоврядування повинні забезпечити виділення додаткового транспорту для недопущення скупчення людей у час пік.

А «контактних осіб» відстежуватимуть як злочинців.

«Медичні працівники, спільно із Національною поліцією мають посилити заходи щодо розслідування та відстеження контактних осіб. Протягом кількох місяців пандемії COVID-19 в більшості областей налагодилась дуже хороша співпраця», – додав Ляшко.

А заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що українці вже нагулялися:

«Досить вже гуляти. Нагулялися… Велика кількість українців не розуміє всієї небезпеки. Будемо вживати заходів і намагатися її пояснити. Різними методами, зокрема й тими, що битимуть по кишені, тобто штрафами. Ми не хотіли б знову посилювати карантин, бо це удар і по економіці, і по людях, але такий захід не виключається».

Нагадаємо, в Україні вже більше тисячі жертв коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання34 хвилини тому
Експорт молочних товарів в ЄС
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитаннягодина тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання2 години тому
Відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання2 години тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання3 години тому
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання5 годин тому
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання6 годин тому
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання7 годин тому