Догори
Дати відгук

З масками і без масок: у столичних храмах по-різному підійшли до карантинних обмежень (фото)

Напередодні великодніх свят київська міська влада закликала духівництво гарантувати безпечне перебування вірян у храмах.

2 хв на прочитання02 Травня 2021, 15:15
З масками і без масок: богослужіння у столичних храмах по-різному підійшли до крантинних обмежень. Фото: Вечірній Київ З масками і без масок: богослужіння у столичних храмах по-різному підійшли до крантинних обмежень. Фото: Вечірній Київ
Поділитись:

Що відбувалося у столиці вночі, можна зрозуміти з численних відеотрансляцій та фото у соцмережах. Так, були храми, де дотримання карантинних обмежень було організовано на належному рівні.

Так, у столичному Спасо-Преображенському соборі на ранковій літургії людей було трохи менше, ніж зазвичай. Усі в масках та дотримуються безпечної дистанції. Двері в храм відчинені, на вході стоять антисептик та маски. Навіть у вівтарі встановили кварцову лампу. А перед причастям всі священики обов’язково обробляють руки антисептиком, пише ТСН.

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового української греко-католицької церкви в Києві   розмістили стільці з дотриманням безпечної дистанції і навіть обмежили доступ до ікон - усе заради безпеки вірян. Вірян заохочують не цілувати ікони та хрести. Вшановувати їх поклоном. Перед багатьма іконами, до яких раніше люди приходили цілувати, є стрічка, яка свідчить про те, що немає доступу, щоб цілувати ікони.

В той же час у Києво-Печерській  Лаврі  на пасхальному богослужінні зібралося чимало людей, які прийшли до храму без масок. Судячи з трансляції, маски не одягнули більшість люде, не було також і соціальної диставнції між людьми.

На відео можна побачити, що храм  буквально вщент заповнений людьми. І як  свідчить трансляція богослужінь, віруючі УПЦ МП не вірять в коронавірус і пандемію, адже більшість людей були без масок.

Парафіяни, що прийшли на богослужіння до Михайлівського собору ПЦУ намагалися зберігати соціальну дистанцію. Також більшість киян дотримувалися маскового режиму. Підтвердженням цього став фоторепортаж "Великого Києва".

Відповідно до заяви Нацполіції України, по всій території країни не було зафіксовано великих порушень.

Нагадаємо, у Кабміні закликали українців дослуховуватись як до Міністерства охорони здоров’я, так і до лідерів церков та релігійних організацій, які закликають дотримуватись протиепідемічних норм і святкувати Великдень вдома.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Смачний десерт Шоколадна ковбаса Рецепт приготування
Десерт зі смаком дитинства: як приготувати шоколадну ковбасу
1 хв на прочитання25 хвилин тому
Бранденбурзька брама, облита помаранчевою фарбою активістами руху «Останнє покоління». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Екоактивістам, які у центрі Берліна облили Бранденбурзькі ворота фарбою, дали умовний термін
2 хв на прочитаннягодина тому
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання2 години тому
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання3 години тому
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання4 години тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання6 годин тому