Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Юрій Дмитришин, який обіцяв чипувати людей: «У людей, які посиділи на карантині, уже шарики за ролики заходять»

Юрій Дмитришин, який обіцяв чипувати людей: «У людей, які посиділи на карантині, уже шарики за ролики заходять»

Що Юрій Дмитришин сказав про підшкірні чипи, масонів та вакцинацію

7 хв на прочитання21 Травня 2020, 13:22
Поділитись:

Ми вже писали про скандальний пост львівського лікаря-імплантолога Юрія Дмитришина, який спочатку анонсував послугу вживлення банківського чипа під шкіру, а після того, як інтернет заполонили заголовки «В Україні стартував процес чипізації населення», запевнив, що це був лише жарт. Після публікації ми отримали багато повідомлень від наших читачів із запитаннями, які вони  хотіли б поставити Юрієві Дмитришину. Адже у багатьох залишилося враження, що він відхрестився від своєї заяви, коли спроба прозондувати ґрунт – подивитися, чи користуватиметься така послуга попитом і наскільки готове українське суспільство до ідеї підшкірних чипів – провалилася.

На незручні запитання, що накопичилися в читачів, Юрій Дмитришин погодився відповісти в інтерв’ю GreenPost.

Як Ви ставитесь до самої ідеї чипів у людському тілі?

Ви користуєтесь мобільним телефоном? У вас у мобільному телефоні є документи, вас можна прослуховувати, відслідковувати, – але кожна людина ходить із мобільним телефоном. Так само в усьому світі люди чипують собак, щоб їх ідентифікувати (і у Львові в тому числі). Введіть у Google «чипізація тварин», «продаж чипів» – 200 грн коштує. Після того, як російські фейки поширили цю статтю, мені стало цікаво, і я загуглив, що це таке…

Люди геть нерозумні або які нічим не цікавляться, а просто перепощують якусь дурнувату інформацію, – вони не читають першопоходження будь-якої статті, не аналізують картинок. Хай би хоч одна людина ввела в Google-пошук картинки, щоб подивитися, звідки це є!

Що показав би читачам пошук зображень у Google. Перші два фото з поста Юрія Дмитришина.

 

Третє фото –
Зображення «microchip 666». Перший матеріал, яким його ілюструють, розповідає про те, чому у Швеції зростає популярність підшкірних чипів – таким чином можна розплачуватися, відчиняти двері, зберігати контактну інформацію про нещасні випадки, профілі в соціальних мережах, квитки. Імплантовані мікросхеми пасивні, тобто зовнішні пристрої можуть читати їхні дані, а мікросхеми не можуть читати інформацію з інших джерел. Чипи також не мають функціональності GPS і тому не дозволяють відстежувати місцеперебування. Імплантація такого чипа коштує близько 160 євро.
Першоджерело останнього фото також важко знайти серед зображень, не пов’язаних із постом Юрія Дмитришина.

Людей страшать російські фейки – недалекі люди ведуться на це й розганяють інформацію не просто неправдиву, а абсурдну. А в людей, які посиділи на карантині, уже шарики за ролики заходять, і вони просто цю інформацію приймають за чисту монету. Це релігійні фанатики, люди з низьким рівнем IQ.

Ніхто не збирається чипувати людей. Ні теоретично, ні практично це зробити неможливо. 

Ілон Маск готовий найближчим часом вживити чип у мозок людини? Ілона Маска я не дивлюсь, у мене часу нема. Глобально не цікавлюся такою інформацією. Я думаю, що це фантастика.

Ротарі-клуб має репутацію масонської – чи напівмасонської, чи контрольованої масонами – організації. Ви її очолювали, тому можете відповісти, скільки правди є в цьому твердженні.

Це просто чиїсь фантазії. Ротарі-клуб має офіційний сайт, це офіційна організація. Таємна організація не робила би ніяких офіційних заходів. І я взагалі не знаю, чи існують масони в наш час.

Також відомо, що Ротарі-клуб співпрацює з Біллом Гейтсом, який активно просуває вакцинацію, і є засновником ГО «Батьки за вакцинацію». Як Ви це прокоментуєте?

Яке відношення мав Пастер до Білла Гейтса? Недарма з часів Радянського Союзу, який ніякого стосунку не мав ні до Америки, ні до Білла Гейтса, була обов'язкова вакцинація – просто так вона була чи ні?

Ротарі-клуб – це благодійна організація, яка допомагає лікарням купувати обладнання. Релігійні фанатики різних сект і течій вважають, що пересадка кісткового мозку, переливання крові і трансплантація органів тощо – від антихриста. Але ми здорові люди, тверезомислячі, ми розуміємо: якщо людина втратила кров, то без вливання крові вона може померти. Залишити їй життя чи бути релігійним фанатиком?

Люди, які проти вакцинації, – просто недалекі. Навіть люди, які не вакцинуються, живуть за рахунок вакцинованих. Тому що за рахунок того, що все суспільство навколо них вакциноване, вони не хворіють на ті хвороби, від яких не отримали вакцини. Навіть усі тварини на будь-якій фермі вакциновані. Будь-яка бабця в селі знає: якщо не вакцинувати кроликів, то 70% кроликів вмирає від тої чи іншої хвороби.

Чи хоча б одна людина з Ротарі-клубу не вакцинує своїх дітей? Це риторичне запитання.

Ротарі-клуб бере участь у вакцинації проти поліомієліту. Ми знаємо, наскільки це важка хвороба. Ні, я не пам'ятаю, якою саме вакциною. Звичайна, яку під язик капають… Я не володію інформацією про назву – ОПВ чи не ОПВ. Просто вакцини – це те, що потрібно. В університеті нас, хірургів, усіх примусово вакцинували від гепатиту, щоб ми менш схильні були самі заразитись і відповідно в якихось умовах інших не заразили.

Запропонувати послугу вживлення банківського чипа під шкіру руки – це була Ваша ідея чи порада маркетолога?

Це був жарт. Ми просто сиділи на дні народження й обговорювали ситуацію – що суспільство хворе, не вірить в офіційну інформацію, тільки в російські фейки: коронавірусу немає, всіх хочуть чипувати, всіх хочуть вакцинувати… Чомусь у Росії й Казахстані цієї інформації не розганяють, карантин у Казахстані ще жорсткіший, ніж в Україні.

Якщо якась людина не вірить у коронавірус, у мене є пропозиція: давайте я вас заведу на годину в палату із хворим на коронавірус. І все.

Кілька людей запевняють, що Ви у приватних повідомленнях називали їм ціну цієї операції – 350 євро. З якою метою Ви це робили?

Звичайно, називав. Спочатку ми просто сміялись. Написали ціну, щоб подивитись, яка буде реакція. Пізніше – за три дні – це вже був маркетинг, оскільки я маю маркетологічну освіту й займаюсь маркетингом своєї клініки.

Чи є взагалі юридична та технічна можливість імплантувати банківські чипи у центрі імплантації зубів та естетичної медицини?

Кодувати будь-які картки можуть тільки банки. Не може якась приватна особа захотіти і вшити чип банківської картки. Немає такої технічної можливості. Теоретично можна вирізати з банківської картки чип і його зашити під шкіру, але ж банківські картки мають термін дії – це що, людині доведеться раз на кілька років її міняти?

Які наслідки Вашого оголошення – крім того, що тепер Ви для більшості користувачів Google масон, котрий прагне чипувати українців?

У мене кількість пацієнтів значно збільшилась після цієї публікації. Ні, про можливість поставити чип не питають, але я гадаю, що в якомусь зооветеринарному кабінеті можна поставити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання29 хвилин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання9 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost