Наш організм у зимовий та літній час працює по-різному і природно витрачає по-різному енергію. Чимало сил витрачається на тепло. Щоб зігрітися, організм спалює тисячі калорій, тому харчуватися в зимовий час потрібно по-іншому. Та й наша імунна система взимку дуже вразлива. Ми менше їмо зелені, овочів і фруктів, навколо літають усілякі віруси і намагаються потрапити в наш організм. Основні продукти, які необхідно вживати в холодну пору року:
1) Квашена капуста. Вона навіть корисніша за свіжу — багата на вітаміни групи В, вітамін С і кисломолочні бактерії.
2) Шипшина. Саме шипшина містить у собі найбільшу кількість вітаміну С і багато інших вітамінів. Також у ньому є фосфор, залізо, калій, магній, мідь.
3) Варення, желе або просто заморожена чорна смородина. З її допомогою ви збагатите організм вітамінами B, C, E, D, P, K. Вона чудово підвищує імунітет, допомагає організму боротися з різними вірусами та стимулює кровотворення.
4) Цитрусові (лимони, апельсини та грейпфрути). Містять велику кількість аскорбінової кислоти, вітаміни А, В, РР, магній, калій, залізо, фосфор, натрій, кальцій.
5) Щавель і шпинат. Навіть у замороженому вигляді дуже корисні. Крім всіх вищезгаданих вітамінів, вони містять мідь, цинк і марганець.
6) Болгарський перець. Зміцнює кровоносні судини, нормалізує мозковий кровообіг, запобігає розвитку атеросклерозу.
7) Зелена цибуля. Вважається найкориснішим імуномодулятором серед продуктів узимку.
Також ми розповідали про вітаміни для покращення зору: список корисних продуктів.