Догори
Дати відгук

Європу накрила друга хвиля коронавірусу, в країнах ЄС локдаун

Не працюють заклади громадського харчування, перукарні та школи.

2 хв на прочитання02 Листопада 2020, 12:42
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

З початком листопада у багатьох країнах Європи почали діяти нові, жорсткіші заборони та обмеження, пов'язані з епідемією коронавірусу. GreenPost інформує своїх читачів про те, що змінилося.

Велика Британія повертається до повного локдауна з 5 листопада. Все через те, що кількість інфікованих COVID-19 у цій країні днями перейшла позначку в мільйон. З 5 листопада по 2 грудня у королівстві працюватимуть лише крамниці, які продають товари першої необхідності. Також дозволено видавати онлайн-замовлення, дотримуючись усіх правил безпеки. Ресторани, бари та паби видають їжу лише з собою. Громадян наполегливо просять не виходити з помешкань.

Австрія посилює карантинні обмеження з 3 по 30 листопада. Тут на сьогодні відомо про 6 тисяч нових інфікованих щодоби. У країні з 20:00 до 6:00 вводять комендантську годину. Також зачиняють заклади громадського харчування. Не працюють фітнес-центри, концертні зали та кінотеатри. Заклади вищої освіти перейшли на дистанційну форму навчання. Відкриті лише дитячі садки та початкові школи. 

Португалія вдалася до жорстких обмежень після того, як щодоби почали реєструвати по 4 тисячі нових хворих. З початком листопада магазини зачиняються о 22:00. Громадян перевели на дистанційний режим роботи і просять залишатися вдома й не виходити без потреби на вулицю. 

До соціальних обмежень вдалася й Німеччина. Відсьогодні не працюють заклади громадського харчування, культурні та розважальні заклади. Футбольні матчі дозволені без глядачів на трибунах. Не працюють косметичні й масажні салони, студії татуювання. Перукарні можуть обслуговувати клієнтів за умови дотримання заходів безпеки. Школи та дитсадки продовжать працювати, але у них запровадили нові обмеження та правила гігієни.

Як ми писали раніше, все більше населенних пунктів України потрапляють у "червону" зону карантину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.