Догори
Дати відгук

Японців законодавчо закликали сміятися хоча б раз на день для зміцнення здоров'я

Частина парламентаріїв вважає це порушенням прав людини.

1 хв на прочитання12 Липня 2024, 11:14
Зображення згенероване ШІ Зображення згенероване ШІ
Поділитись:

У префектурі Ямагату в Японії місцевий парламент ухвалив заклик до жителів регіону сміятися хоча б один раз на день. Автори документа вважають, що це допоможе зміцнити здоров'я, розповідає місцева газета The Asahi Shimbu.

Постанова ґрунтується на дослідженні медичного факультету Університету Ямагата, яке показало, що люди, які часто сміються, мають менший ризик передчасної смерті.

Причому закликають посміхатися і місцевих роботодавців, які, на думку законодавців, мають «розвивати робоче середовище, наповнене сміхом».

Видання повідомляє, що деякі парламентарії (зокрема члени асамблеї від Комуністичної партії Японії) не знайшли нічого смішного та проголосували проти цієї постанови, посилаючись на права людини.

«Права людини, яка має труднощі зі сміхом через хворобу чи з інших причин, не повинні бути підірвані», — заявив Сатору Ісігуро.

«Сміятися чи не сміятися — це одне з основних прав людини, гарантованих Конституцією щодо свободи думки і віросповідання, а також внутрішньої свободи», — додав Тору Секі.

Проте інші парламентарії запевняють, цей захід не має примусового характеру: сміятися чи ні, мешканці обирають самі.

За даними секретаріату префектури Ямагата, ця постанова є першою в своєму роді.

Хоккайдо оголосив 8 серпня «днем сміху» для своїх жителів, а префектура Осака впроваджує програми зі зміцнення здоров'я через сміх.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost