Догори
Дати відгук

Японці придумали маску, яка захистить від коронавірусу автомобіль

така «маска» для автомобіля може вловлювати до 99,8% вірусів, які передаються повітрям, за 15 хвилин або до 99,9% за 24 години.

1 хв на прочитання02 Січня 2021, 11:47
Поділитись:

Японська компанія Honda розробила «маску» для салонного фільтра автомобіля, здатну вловлювати до 100% вірусів, що передаються повітрям. Про це повідомляє портал Carscoops.

Зазначається, що така «маска» для автомобіля може вловлювати до 99,8% вірусів, які передаються повітрям, за 15 хвилин або до 99,9% за 24 години.

«Ми хочемо, щоб водії почувалися безпечно та комфортно навіть тоді, коли в холодну погоду зачиняють вікна автомобілів», ─ заявив голова проєкту Такахару Ечіго.

За даними компанії, принцип роботи «Kurumask» такий самий, як і у звичайної маски. Вона надягається на салонний фільтр та ефективна впродовж року.

При розробці новинки під назвою Kurumask ( «маска для автомобіля») Хонда співпрацювала з групою інженерів, які готують спеціальні автомобілі для перевезення пацієнтів з COVID-19.

Наразі «маска» розроблена тільки для моделі Honda N-Box. Проте ймовірно, що в майбутньому вона стане доступною і для інших автомобілів цієї марки.

До слова, раніше ми писали, що популярні серед населення маски із тканини не є достатнім засобом захисту від поширення коронавірусу без дотримання соціальної дистанції. Експерименти показали, що власники цих масок виробляють і вдихають достатню кількість крапель для зараження, якщо стоять близько до інших людей,

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я