Догори
Дати відгук

Який продукт здатен захистити від інсульту

Про це розповіли вчені

2 хв на прочитання27 Жовтня 2020, 22:58
Поділитись:

Вчені радять усім жінкам в постменопаузі їсти банани. Вони дозволяють скоротити ризик інсульту. Повідомляє The Daily Mail. 

Протягом 11 років фахівці проводили обстеження 90137 жінок 50-79 років. Предмет інтересу — обсяг споживання калію, наявність історії інсульту або факт смерті.

Банани, як відомо, багаті калієм. І вони здатні знизити ризик інсульту приблизно на чверть. На початок дослідження ні у кого з учасників не було історії інсультів, а їх середнє споживання калію становило 2,611 міліграма в день. Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, в день жінкам слід споживати 3,510 міліграма і більше. Лише 16,6% учасників дослідження споживали калій в даному обсязі. Банан середнього розміру містить приблизно 430 міліграмів.

Жінки, які споживали найбільше калію, на 12% рідше переживали інсульт в цілому і на 16% рідше переживали ішемічний інсульт в порівнянні з жінками, що споживали калію найменше. Серед жінок, що не страждали від підвищеного тиску і споживали найбільше калію, ризик ішемічного інсульту був знижений на 27% і на 21% - ризик всіх типів інсульту. А ось в групі страждали від гіпертонії жінки, які споживали найбільше калію, мали знижений ризик смерті. Але ось калій у них ніяк не впливав на ризик інсульту.

Отже, активне споживання калію може принести більше користі до того, як розвинеться гіпертонія. При цьому жінки з групи активно споживали калій на 10% рідше вмирали раніше покладеного терміну. Продукти, багаті калієм включають картопля, солодка картопля, банани та білу квасолю. Необхідну дозу калію можна отримувати з'їдаючи щодня 2-3 банани. 

Нагадаємо, вчені встановили наслідки COVID-19 для суспільства: гендерна нерівність, сексуальні заборони та падіння народжуваності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора