Догори
Дати відгук

Який перший симптом наближення інсульту

Лікарі радять звернути увагу на запаморочення.

1 хв на прочитання04 Січня 2021, 13:36
Поділитись:

Стан транзиторної ішемічної атаки (так званого мікроінсульту) вказує на наближення інсульту головного мозку. Як його розпізнати? Про це розповіли британські медики, повідомляє Express.

«Міні-інсульт, також відомий як ішемічна атака, що минає, може вказувати на смертельний інсульт у найближчі години чи дні», — попереджають неврологи Національної служби охорони здоров'я Великобританії.

Такий стан може бути швидкоплинним. Але вміти впізнавати його дуже важливо, оскільки виникнення мікроінсульту — це дуже серйозна причина для звернення до лікарів. Надана ними в такій ситуації допомога може врятувати людині життя. Медики розповіли, які симптоми вказують на транзиторну ішемічну атаку.

«Одна з характерних ознак — це раптове сильне запаморочення, через яке можна легко втратити рівновагу. Воно може з'являтися лише на декілька секунд, після чого так само раптово припинятися», — розповіли неврологи.

Також вони радять звертати увагу на такі зміни в самопочутті людини:

- дезорієнтація, стан прострації,

- раптова втрата зору,

- нечіткість видимої картинки, двоїння в очах,

- труднощі з ковтанням.

Особливо слід насторожитися, якщо подібні симптоми виникають у людей із високим кров'яним тиском, хворобами серця, діабетом, підвищеним холестерином, ожирінням, а також курців, оскільки вони входять до групи підвищеного ризику інсульту.  

Тим часом із COVID-19 шпиталізували до лікарні зірку кіно актора Олега Басілашвілі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost