Догори
Дати відгук

Який алкоголь стали обирати українці

Експерт розповів про нову моду на горілчані напої

1 хв на прочитання19 Січня 2021, 21:32
Поділитись:

Крафтовий алкоголь став новим трендом серед українців. Такі напої задовольняють запит споживача на преміальну якість, унікальність і місцевого виробника при помірній ціні за рахунок локальності. Про це розповів відомий київський бартендер Костянтин Бойко одному з українських ЗМІ.

"У голові в багатьох людей при слові "крафт" відразу проявляється знак дорівнює — преміальний. А це глобальна тенденція, тому що весь алкоголь рухається до сегмента "преміальний" або "суперпреміальний". Ясна річ, що ніша демократичного алкоголю нікуди не рухається, не розвивається, практично немає ніяких обновок", - пояснив він.

Бойко вважає, що крафт спокійно можна прирівнювати до преміального алкоголю через його високу якість і унікальну різноманітність рецептур і смаків.

"По суті, крафт можна прирівняти до преміального алкоголю. Тому що, скажімо, якщо брати текілу у відомої марки, її виробляють там 5-8 мільйонів літрів на рік. А крафтового виробляється лише тисячами, від 20 до 500 тисяч на рік — це дуже мало для глобального ринку, отже, чим його менше, тим більше зростає цінність і якість, тим більше приділяється увага смаковим характеристикам", - підкреслив бартендер.

Високий попит крафтові напої в Україні експерт пояснює саме увагою виробника до ексклюзивності самого напою, його смакових якостей, походження всіх інгредієнтів для його виготовлення.  

Раніше ми розповідали про те, що вчені пояснили, який алкоголь найбезпечніший для здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025