Яку користь організму приносять мандарини

3 хв на прочитання19 Грудня 2020, 22:40

Флавоноїди мандарина мають протизапальні властивості.

Мандарини - символ новорічних свят і зимових холодів. Це джерело вітамінів А, С, Р, В, К, D, кальцію, магнію і калію, мінеральних солей, ефірних масел, рутина, лютеїну і багатьох інших корисних речовин.

Корисний склад

Мандарин багатий на вітамін В, аскорбінову кислоту і каротин. Крім іншого, цей цитрусовий фрукт відрізняється високою калорійністю 53 К на 100 г, достатком води, великою кількістю мінералів і мікроелементів, таких як кальцій, магній, мідь, калій, залізо і фосфор.

Мандарин:

Користь від споживання мандарина

Кому не можна їсти мандарини

При прийомі всередину антацидних препаратів цитрусових слід уникати, оскільки вони збільшують поглинання алюмінію, що міститься в антацидах. Рекомендується робити зазор між прийомом антацидів і цитрусових в три години.

Мандарини протипоказані людям, які страждають на шлунково-стравохідний рефлюкс, пептичний езофагіт і симптоматичну грижу стравохідного отвору діафрагми. Вони можуть також викликати подразнення слизової стравоходу або печію.

Існує ще один момент, при якому позначається шкода мандаринів, – це схильність організму до алергічних реакцій.

Джерело: segodnya.ua.

Відомо, на Черкащині подружжя робить пряникові будиночки, які виконують бажання (відео).

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: